Subiect "varsta de pensionare" Deschis de Luchian Mihai la data: 10/10/2013 3:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
varsta de pensionare
Scris de: Luchian Mihai la data: 10/10/2013 3:17am
Gen:masculin
Data nasterii:05.02.1959
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:la cug iasi 12 plus 5ani si 4luni la grupa I,iar restul de 20 de ani la murfatlar ,jud .constanta
Intrebare: care este varsta la care pot iesi la pensie anticipat sau pentru limita de varsta?
Re: varsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 10/10/2013 3:52am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in gr de munca, in 05 februarie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Grupa I a fost pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite”. Informatia privind echivalarea stagiului dv de gr I o obtineti de la unitate la care ati lucrat acest stagiu sau analizand anexele 2 si 3 la legea pensiilor 263/2010.
Pentru stagiul de 5 ani in gr I beneficiati de un spor de vechime de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 34 ani si 6 luni
Daca stagiul in gr I a fost echivalat cu conditii speciale pentru un stagiu de 5 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni si va puteati pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani si 6 luni adica in 13 august 2021 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 6 luni si realizati 35 ani.
Daca stagiul in gr I a fost echivalat cu conditii deosebite pentru un stagiu de 5 ani lucrat in conditii deosebite nu aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare deoarece acest stagiu este mai mic de 6 ani, stagiul minim pentru care se acorda reducere pentru stagii in conditii deosebite.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1