Subiect "cind ma pot pensiona?" Deschis de filip ion sandu la data: 10/10/2013 6:51pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cind ma pot pensiona?
Scris de: filip ion sandu la data: 10/10/2013 6:51pm
Gen:m
Data nasterii:20.07.1967
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:m-am angajat la 1 feb 1991,in perioada 1.03.1993-15.01.1999 am lucrat in grupa a 2 de munca,iar din 15.01.1999 sunt incadrat in grupa 1 de munca-solist vocal;am satisfacut stagiul militar de 9 luni in 1985-1986,si facultate curs zi 1986-1991.Pastrind actualul loc de munca cand ma pot pensiona,beneficiind de reducerile legale?
Re: cind ma pot pensiona?
Scris de: la pensie la data: 10/13/2013 9:33am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 20 iulie 2032 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Grupele I si II au fost prevazute in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite” iar cele in grupa II cu “conditii deosebite”.
Sunt echivalate cu conditiile speciale numai profesiile de solist vocal de opera sau opereta.
Noi am luat in calcul profesia de solist vocal de opera sau opereta.
Pentru stagiile de 14 ani lucrati in gr I si 6 ani (completat cu 2 luni lucrate in gr I) lucrati in gr II beneficiati de un spor de vechime de 8 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare si stagiul militar si realizati stagiul total de cotizare de 36 ani si 7 luni.
Daca stagiul de gr I de munca a fost echivalat cu conditii speciale pentru un stagiu de 14 ani in conditii speciale si 6 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 8 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani adica in 20 iulie 2024
Daca lucrati in continuare in conditii speciale inca 6 ani si 5 luni puteti sa beneficiat de reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni si sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta in martie 2021.
Scris de: filip ion sandu la data: 10/14/2013 7:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra prompt;mi-a fost de un real folos.As mai avea o intrebare ;pe site-ul dumneavoastra robotul de calcule mi-a sugerat inca un raspuns;la pagina REDUCEREA VIRSTEI DE PENSIONARE,calculul reducerii stagiului complet de cotizare si virstei de pensionare,bifind DA in tabel la punctul 2,am primit raspunsul-reducerea stagiului complet de cotizare la 30 ani,reducerea virstei standard de pensionare cu 15 ani si virsta de pensionare calculata 52 ani-iulie 2019.tinind cont ca activitatea de solist vocal opera am inceput-o in 15 ian 1999 in 15 ian 2019 ar fi 20 ani de conditii speciale,raspunsul robotului este corect?este aceasta o varianta mai avantajoasa?
Scris de: la pensie la data: 10/14/2013 9:13am
Programul de calcul al reducerii varstei de pensionare are dreptate, aceasta este varianta mai avantajoasa decat cea prezentata de noi si recunoastem ca am facut o eroare neavand in vedere art 56 alin (2) din legea pensiilor 263/2010
Conform acestui articol va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta atunci cand realizati stagiul de 20 ani in conditii speciale in profesia de solist vocal de opera sau opereta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1