Gen:M
Data nasterii:16 sept.1963
Sunt ofiter electrician (navigator maritim)
Intrebari:
--- ce act reglementeaza ca la iesirea la pensie pot beneficia de reducerea varstei standard de pensiuonare pentru conditii speciale de munca?
--- ce act reglementeaza ca am dreptul la o pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni de activitate, anterioare lunii in care are loc pensionarea.
ps.Am gasit un articol nedatat si care nu precizeaza actul normativ din care face parte:
"Personalul navigant roman beneficiaza de pensie de serviciu, potrivit categoriei profesionale din care face parte daca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii de pensionare: a) personalul de masini care are varsta de minim 50 de ani si a realizat o vechime de cel putin 20 de ani in profesiile prevazute la Art.10; b) personalul de punte care are varsta de minim 50 de ani si a realizat o vechime de cel putin 25 de ani in profesiile prevazute la Art.10;
Art 10.
Ierarhia functiilor in cadrul echipajului navei este:
1. Pentru nave maritime: a)comandant; b) ofiter punte secund; c) sef mechanic d) ofiter mecanic second e) ofiteri punte f) ofiteri mecanici g) alti ofiteri h) personal cu certificate de capacitate.
...ceva asemanator am gasit pentru aeronave (nu e cazul meu)