Subiect "concediu medical la calc pensie" Deschis de ana la data: 10/31/2013 2:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
concediu medical la calc pensie
Scris de: ana la data: 10/31/2013 2:21am
Gen:
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
As vrea sa stiu care sant repercursiunile daca am fost in concediu de maternitate(1984) si in concediu medical?
Veniturile obtinute pt concediul medical se iau in calcul la stabilirea pct de pensie(ma refer la perioada 1975-2013)
Cei de la oficiul de pensii au o situatie cu CM?

Multumesc mult
Re: concediu medical la calc pensie
Scris de: blueM la data: 10/31/2013 5:11am
ana :
Gen:
Alte date:
As vrea sa stiu care sant repercursiunile daca am fost in concediu de maternitate(1984) si in concediu medical?
Veniturile obtinute pt concediul medical se iau in calcul la stabilirea pct de pensie(ma refer la perioada 1975-2013)

Multumesc mult

Indemnizatia concediului medical si a concediului de maternitate se ia in calculul pensiei
Daca in carnetul de munca nu sunt operate perioadele de concediii medicale si de maternitate, atunci la stabilirea punctajului lunar se foloseste salariul trecut in carnetul de munca din acele perioade
Scris de: la pensie la data: 10/31/2013 9:06am
Raspunsul domnului blueM este corect.
Referindu-ne numai la perioada inainte de aprilie 2001, in care va incadrati dv, cei de la Casa de pensii nu au evidenta cu concediile de incapacitate de munca si de maternitate astfel ca daca acele concedii nu sunt inscrise in carnetul de munca se ia in calculul pensiei salariul tarifar din acele perioade.
Re: concediu de paternitate la pensie
Scris de: florin la data: 07/16/2015 3:01am
blueM :
ana :
Gen:
Alte date:

Multumesc mult

Indemnizatia concediului medical si a concediului de maternitate se ia in calculul pensiei
Daca in carnetul de munca nu sunt operate perioadele de concediii medicale si de maternitate, atunci la stabilirea punctajului lunar se foloseste salariul trecut in carnetul de munca din acele perioade
Scris de: la pensie la data: 07/17/2015 2:31am
Pentru Florin
Concediile pentru incapacitate temporara de munca precum si concediile de maternitate, prenatal si post natal, efectuate inainte de 01 ianuarie 2005 sunt considerate stagii de cotizare asimilate si se iau in calculul punctajului pensiei. Dupa aceasta data se considera stagii de cotizare asimilate numai concediile de incapacitate temporara de munca datorate accidentelor de munca sau bolilor profesionale.
Inainte de 01 aprilie 2001 daca perioada concediilor de incapacitate temporara de munca nu este inscrisa in carnetul de munca se ia in calculul pensiei salariul tarifar dupa aceasta data se ia in calculul punctajului pensiei castigul realizat pe aceasta perioada. Daca nu cunoasteti castigul realizat pe perioada concediului de incapacitate temporara de munca efectuat dupa 01 aprilie 2001 cereti la Casa de pensii “Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001” si va va da un tabel cu sumele lunare pentru care s-a platit CAS si care intra in calculul punctajului pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1