Subiect "pensie anticipata partial" Deschis de Razvan la data: 11/06/2013 9:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partial
Scris de: Razvan la data: 11/06/2013 9:36am
Gen:masculin
Data nasterii:05.08.1951
Stagiul de cotizare:42 de ani si 1 luna
Alte date:
Intrebare:Daca iese la pensie din somaj se pune somajul la vechime?Si daca iese la pensie cu cat este penalizat?Are 42 de ani si 1 luna cotizati curati fara armata cu armata are 43 de ani si 5 luni.
Re: pensie anticipata partial
Scris de: blueM la data: 11/07/2013 1:38am
Razvan :
Gen:masculin
Data nasterii:05.08.1951
Stagiul de cotizare:42 de ani si 1 luna
Alte date:
Intrebare:Daca iese la pensie din somaj se pune somajul la vechime?Si daca iese la pensie cu cat este penalizat?Are 42 de ani si 1 luna cotizati curati fara armata cu armata are 43 de ani si 5 luni.

- Pensie limita de varsta = 05.08.2016
- Pensie anticipata partiala = Daca solicita in luna Dec. 2013 penalizarea lunara ar fi de 24%.
- La cei 42 ani si 1 luna se adauga si perioada de 1 an de somaj, astfel realizeaza cel putin 43 de ani si poate solicita Pensie anicipata (fara penalizare) la data cand inceteaza somajul.
Re: pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 11/07/2013 1:41am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta in 05 august 2016 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent are dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata sau pensie anticipata, nediminuata, astfel :
-Pensia anticipata partiala, diminuata daca stagiul de cotizare la data pensionarii este mai mic de 43 ani, luand in calcul si stagiul asimilat pentru perioada cat primeste indemnizatie de somaj dar fara stagiul asimilat pentru stagiul militar
. Diminuarea depinde de data la care cere pensia anticipata partiala si se calculeaza inmultind numarul de luni pana la 05 august 2016 cu 0,75% sau utilizand programul de calcul de pe site de la adresa :
http://www.lapensie.com/anticipata2.php
- Pensie anticipata, nediminuata daca stagiul de cotizare la data pensionarii este minim 43 ani luand in calcul si stagiul asimilat pentru perioada cat primeste indemnizatie de somaj dar fara stagiul asimilat pentru stagiul militar
Din considerentele prezentate mai sus dar si pentru faptul ca la calculul punctajului pensiei se introduce si perioada de somaj (cu indemnizatia de somaj in loc de salariu) este recomandat ca sa ceara pensie anticipata sau anticipata partiala dupa terminarea perioadei de somaj.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1