Subiect "pensia" Deschis de ina la data: 11/06/2013 10:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensia
Scris de: ina la data: 11/06/2013 10:07am
Gen:f
Data nasterii:01.09.1956
Stagiul de cotizare:35
Alte date:am lucrat in colhoz 27 de ani-pina in 1999,apoi din 1999 am lucrat cota si in 2003 mam angajat ca vinzatoare la munca.,am muncit pina in momentul actual.
Intrebare: va rog frumos spuneti-mi cit pot avea pensia? macarcu aproximatie.
Re: pensia
Scris de: la pensie la data: 11/07/2013 2:41am
Ne pare rau ca nu va putem da un raspuns clar din cauza ca datorita modului dv de exprimare nu rezulta clar situatia dv.
Totusi vom face niste presupuneri conform carora va vom raspunde.
- Presupunem ca ati lucrat in Romania, in Dobrogea (locatia din care ne scrieti este din afara Romaniei).
- Presupunem ca ati lucrat la colectiv (Gospodarie Agricola Colectiva) colhoz este denumirea folosita in spatiul sovietic.
- Nu cunoastem modalitatea de lucru “cota”, probabil ati platit o contributie pentru pensie.
In urma acestor presupuneri va dam urmatorul raspuns :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 01 martie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent puteti sa va pensionati cu pensie anticipata partiala daca aveti stagiul de cotizare de minim 30 ani si 6 luni. Nu va putem confirma stagiul dv de cotizare deoarece perioada lucrata la colectiv de 27 ani se recalculeaza de catre Casa de pensii in ani utili in functie de normele anuale lucrate, si pentru aceasta trebuie sa va duceti la Casa de pensii cu actele pe care le aveti pentru perioada lucrata la colectiv..In plus avem o indoiala deoarece in Romania colectivele au fost desfiintate inainte de 1999.
Punctajul si valoarea pensiei dv nu le putem aprecia deoarece acestea depind de numarul de ani utili calculate de Casa de pensii, de contributia platita pe cei 4 ani si de salariile avute dupa 2003, date pe care nu le cunoastem.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1