Subiect "Carnet de munca pierdut" Deschis de elena mitroi la data: 11/07/2013 5:08pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Carnet de munca pierdut
Scris de: elena mitroi la data: 11/07/2013 5:08pm
Gen:feminin
Data nasterii:martie 1959
Stagiul de cotizare:30ani si 11luni din care 4ani si 6 luni grupa aIIa 100% si alti 14ani si 1luna grupa aIIa 75% (in total 18ani si 7 luni grupa aIIa)si inca 3 ani si 2 luni somaj(am fost de 3 ori in somaj) si presupun ca se adauga la stagiu de cotizare. In concluzie am 34ani si 1 luna de cotizare la care se adauga 4 ani si 6 luni de grupa aIIa. Cand pot iesi la pensie? Daca am pierdut carnetul de munca care a fost scanat, trebuie sa obtin adeverinte de vechime? Chiar si de la Somaj?
Multumesc
Alte date:
Intrebare:
Re: Carnet de munca pierdut
Scris de: la pensie la data: 11/09/2013 7:38am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in luna iulie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 18 ani si 3 luni lucrati in gr II (nu se ia in calcul procentul lucrat in grupa) beneficiati de un spor de vechime de 4 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru somaj si realizati un stagiu total de cotizare de 38 ani si 7 luni.
Pentru stagiul de 15 ani lucrati in gr II (se ia in calcul procentul lucrat in grupa) echivalat cu conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 4 luni adica in luna iulie 2017.
Daca va completati stagiul de cotizare cu 9 luni si realizati 39 ani si 4 luni aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata la varsta de 56 ani si 4 luni adica in luna iulie 2015.
In legislatie este prevazut ca sa anexati la dosarul de pensie si carnetul de munca. Si noi ca si dv consideram ca daca a fost scanat carnetul dv de munca nu ar trebui sa aveti probleme din cauza ca l-ati pierdut, dar pentru o informatie sigura trebuie sa va adresati la ghiseul Casei de pensii.
Pentru stagiile de cotizare si cele asimilate pentru perioada de somaj realizate dupa martie 2001 nu trebuie sa prezentati adeverinta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1