Subiect "pensie anticipata partiala" Deschis de eliza la data: 11/14/2013 5:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partiala
Scris de: eliza la data: 11/14/2013 5:37am
Gen:F
Data nasterii:04.02.1956
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare: Un raspuns anterior al dvs. la acest subiect contine urmatoarea afirmatie: "faptul ca aveti stagiul de cotizare mai mare decat stagiul complet de cotizare va ajuta sa aveti o pensie mai mare." Mai exista o astfel de prevedere in legea pensiilor din 2010?
Re: pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 11/15/2013 3:13am
Nu exista nicio prevedere de acest fel nici in fosta lege a pensiilor 19/2000 si nici in actuala lege a pensiilor 263/2010. Afirmatia noastra se bazeaza pe modul de calcul al punctajului mediu anual al pensiei care este acelasi in ambele legi.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in 04 iunie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Punctajul mediu anual al pensiei dv se calculeaza facand suma punctajelor anuale pe 33 ani care se imparte la stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni (30,33333) indiferent de stagiul de cotizare realizat
Daca aveati un stagiu de cotizare numai de 30 ani si 4 luni aveati suma punctajelor anuale mai mica decat suma pe 33 ani si atunci punctajul mediu anual ar fi fost mai mic.
Si conform acestui fapt daca lucrati in continuare pana la iesirea la pensie pentru limita de varsta stagiul de cotizare creste in ani, suma punctelor anuale creste si aceasta impartindu-se tot cu 30 ani si 4 luni punctajul mediu annual va creste.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1