Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de dana damian la data: 11/16/2013 9:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: dana damian la data: 11/16/2013 9:31am
Gen:f
Data nasterii:13 02 1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:la trecerea de la pensia de invaliditate la pensie pt limita de varsta se pastreaza in plata cuantumul pensiei cel mai mare? va multumesc pt raspuns
Re: pensie limita de varsta
Scris de: blueM la data: 11/18/2013 4:25am
dana damian :
Gen:f
Data nasterii:13 02 1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:la trecerea de la pensia de invaliditate la pensie pt limita de varsta se pastreaza in plata cuantumul pensiei cel mai mare? va multumesc pt raspuns

ART. 82/Legea 263/2010 - Legea pensiilor
(1) La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) se acordă, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

La data indeplinirii conditiilor de pensie limita de varsta, la determinarea punctajului lunar al asiguratului se utilizează cuantumul pensiei de invaliditate (care se adauga punctajului realizat la data intrarii in pensie de invaliditate)
Re: pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 11/18/2013 4:49am
Raspunsul domnului blueM este corect.
La indeplinirea conditiilor pentru pensie pentru limita de varsta pensia de invaliditate se transforma din oficiu (fara cerere) in pensie pentru limita de varsta, se recalculeaza si tot din oficiu se alege pensia avantajoasa.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1