Subiect "depasire stagiu standard de cotizare" Deschis de Ileana Borcan la data: 11/27/2013 7:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
depasire stagiu standard de cotizare
Scris de: Ileana Borcan la data: 11/27/2013 7:34am
Gen:F
Data nasterii:30.07.1954
Stagiul de cotizare:29 ani si 8 luni
Alte date: Am decizie de pensie anticipata partial din 05.11.2009 (cu calcul pana la 09.09.2009), dar nu am pus-o in plata, lucrez si in prezent
Intrebare: Daca am depasit cu 10 ani stagiul standard de cotizare pot solicita recalcularea pensiei? Multumesc
Re: depasire stagiu standard de cotizare
Scris de: blueM la data: 11/27/2013 9:07am
Ileana Borcan :
Alte date: Am decizie de pensie anticipata partial din 05.11.2009 (cu calcul pana la 09.09.2009), dar nu am pus-o in plata, lucrez si in prezent
Intrebare: Daca am depasit cu 10 ani stagiul standard de cotizare pot solicita recalcularea pensiei? Multumesc

La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă - in cazul Dvs - 30.05.2014, pensia anticipată partiala se transformă în pensie pentru limită de vârstă şi se recalculează prin adăugarea perioadei lucrate
Scris de: Ileana Borcan la data: 11/27/2013 10:19am
blueM :
Ileana Borcan :

"Scuze, nu m-am exprimat corect: Nu ma refer la recalcularea pensiei prin adaugarea perioadei lucrate. Am inteles ca daca se depaseste stagiul standard de cotizare cu 10 ani sau daca acest stagiu atinge 40 de ani, la calculul pensiei se adauga un anumit, sa-i spunem -bonus"

La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă - in cazul Dvs - 30.05.2014, pensia anticipată partiala se transformă în pensie pentru limită de vârstă şi se recalculează prin adăugarea perioadei lucrate
Scris de: blueM la data: 11/28/2013 2:20am
Ileana Borcan :
blueM :
Ileana Borcan :

"Scuze, nu m-am exprimat corect: Nu ma refer la recalcularea pensiei prin adaugarea perioadei lucrate. Am inteles ca daca se depaseste stagiul standard de cotizare cu 10 ani sau daca acest stagiu atinge 40 de ani, la calculul pensiei se adauga un anumit, sa-i spunem -bonus"

Dvs , daca la data 09.09.2009 ati fi depasit vechimea cu cel putin 10 ani decat vechimea completa ceruta de legea de atunci (29 ani si 8 luni) ati fi primit "bonusul" de care vorbiti. Adica aveati dreptul la pensie anticipata fara penalizare.
Scris de: la pensie la data: 11/28/2013 3:54am
Pentru Ileana Borcan
Rationamentul domnului blueM este corect stagiul de cotizare este prezentat confuz.
Dar aceasta are mai putina importanta deoarece daca ati primit decizie pentru pensie anticipata partiala si nu ati beneficiat de ea, pe perioada lucrata dupa primirea deciziei pana la depunerea dovezii de incetarea activitatii pensia anticipata partiala se considera suspendata si nu se mai poate face nicio modificare a deciziei pana la transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta in 30 mai 2014.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1