Subiect "informare" Deschis de costea ion la data: 12/04/2013 11:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
informare
Scris de: costea ion la data: 12/04/2013 11:21am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna seara,la cerere am solicitat depensioanarea
-avand in vdere diagnosticul de ,,boala incurabila,, am depus dosarul pentru reluarea pensiei
-pensia pe care o voi primi va fi aceeiasi ca cea dinainte de depensioare(au trecut doar cateva luni)?
-care este procedura ca atunci cand optez pentru angajare sa renunt la pensie?
Multumesc!
Re: informare
Scris de: la pensie la data: 12/05/2013 2:55am
Situatia nu este prezentata clar.
Renuntarea la pensia de invaliditate si angajarea cu norma intreaga se face in cazul in care ati recuperat intreaga capacitate de munca fapt ce il poate constata numai Comisia de expertiza a capacitatii de munca de pe langa Casa de pensii teritoriale. Expertiza se poate face la cererea dv si daca aceasta comisie nu va mai incadreaza in unul din gradele de invaliditate pensia de invaliditate inceteaza si va puteti angaja.
Nu putem sa apreciem daca noua pensie de invaliditate va avea aceiasi valoare deoarece pentru aceasta comisia de expertiza a capacitatii de munca nu trebuie sa schimbe incadrarea din decizia anterioara (boala si gradul de invaliditate). Dar si in acest caz la calculul noii pensii de invaliditate nu va mai fi aplicat indicele de corectie aplicat la prima pensie de invaliditate (presupunem 1,06).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1