Subiect "Pensie" Deschis de Frunza Ioan la data: 12/14/2013 6:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Frunza Ioan la data: 12/14/2013 6:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pentru stagiul de 7 ani lucrati in gr II beneficiez de un spor de vechime de 1 an si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare,va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna acest lucru ,unde se adauga acesti ani.
Re: Pensie
Scris de: blueM la data: 12/16/2013 2:56am
Frunza Ioan :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pentru stagiul de 7 ani lucrati in gr II beneficiez de un spor de vechime de 1 an si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare,va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna acest lucru ,unde se adauga acesti ani.

Grupa de munca are 3 insemnatati:
1) La grupa II de munca, la fiecare an intreg (lucrat cu timp 100%) se adauga un spor suplimentar la vechimea in munca de 3 luni la 1 an, adica: 7 ani X 3 luni = 21 luni -> 1 an si 9 luni Exemplu: Ati lucrat zi de zi 25 de ani. La acestia se mai adauga sporul de 1 an si 9 luni de la grupa + 5 ani facultatea, adica: 25 ani + 1 an si 9 luni (sporul) + 5 ani (facultatea) totalizati o vechime TOTALA de 31 ani si 9 luni. (perioada de facultate se valorifica NUMAI la pensie limita de varsta).

2)Urmare celor 7 ani de grupa II, varsta standard de pensie se reduce cu 1 an.

3) Punctajul realizat in periada celor 7 ani de grupa II se majoreaza cu 25%
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 12/16/2013 5:18am
Sporul de vechime de 1 an si 9 luni pentru stagiul de cotizare de 7 ani lucrat in gr II imreuna cu cu stagiul asimilat pentru studii universitare (nu ati precizat perioada) se adauga la stagiul dv de cotizare de 35 ani.
Acest spor de stagiu nu va foloseste insa deoarece in prezent aveti dreptul la pensie anticipata diminuata iar aceasta diminuare nu este influentata de acest spor de stagiu de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1