Subiect "data iesirii la pensie limita de varsta" Deschis de petre sanda la data: 12/18/2013 9:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data iesirii la pensie limita de varsta
Scris de: petre sanda la data: 12/18/2013 9:49am
Gen:f
Data nasterii:1963
Stagiul de cotizare:in anul 2013 stagiul este de 30 de ani si 7 luni
Alte date:
Intrebare:doresc sa stiu daca perioada de somaj si salarii compesatorii se ia in calcul la stabilirea vechimei in munca atat ca perioada cat si contributie .
multumesc
Re: data iesirii la pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 12/19/2013 7:43am
Ne pare rau dar nu va putem da data iesirii dv la pensie pentruca varsta dv de iesire la pensie depinde si de luna de nastere iar dv in loc sa ne dati data nasterii ne dati numai anul nasterii.
Perioada de somaj este considerata stagiu de cotizare asimilat si este luata si in calculul punctajului pensiei cu indemnizatia de somaj primita pe acea perioada.
Salariile compensatorii este o denumire foarte ampla si uneori este utilizata gresit adica :
- Prima oara aceasta denumire a fost utilizata corect pentru o anumita suma de bani platita lunar pensionarilor disponibilizati cu diverse ordonante de guvern. In acest caz perioada cat s-au primit aceste stagii cat si sumele primite au fost calculate la pensie asa cum se preciza in ordonantele de disponibilizare si in functie contributia de asigurari sociale (CAS) retinuta din aceste sume, daca perioada in care s-au primit a fost dupa 01 aprilie 2001.
- Se mai utilizeaza gresit aceasta denumire pentru primele acordate la iesirea la pensie fie ca aceasta este facuta normal sau in locul disponibilizarii. In acest caz nu se acorda stagiu de cotizare ci se folosesc sumele primite la calculul punctajului pensiei.
Puteti citi mai multe amanunte pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1