Subiect "CAND IES LA PENSIE ?" Deschis de POPA VASILE la data: 12/26/2013 4:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CAND IES LA PENSIE ?
Scris de: POPA VASILE la data: 12/26/2013 4:35am
Gen:M
Data nasterii:02.04.1960
Stagiul de cotizare:34 de ani de cotizare
Alte date:(grupa I -1980-2001).(2002-2013grupa speciala
Intrebare:cand ies la pensie?va rog sa ma ajutati.multumesc
Re: CAND IES LA PENSIE ?
Scris de: la pensie la data: 12/28/2013 4:00am
Stagiile in grupele de munca sunt prezentate neclar. Daca nu va calculati singur aceste stagii trebuie sa ne dati datele clare cu care va putem calcula noi aceste stagii adica “de la zi/luna/an pana la zi/luna/an”
Noi am luat in calcul 21 ani in gr I si 11 ani in conditii speciale
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca, in 02 aprilie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Grupa I a fost pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite”.
In prezent este promulgata o lege privind stagiile in gr I de munca urmand ca aceasta sa fie publicata in monitorul oficial.
Noi va facem calculele conform prevederile actuale urmand ca sa reveniti dupa ce noua lege va intra in vigoare si atunci vom face calculele tinand cont si de prevederile acestei legi.
Pentru stagiul de 21 ani in gr I si 11 ani in conditii speciale beneficiati de un spor de vechime de 16 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 50 ani.
Daca stagiul in gr I a fost echivalat cu conditii speciale pentru un stagiu de 32 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 13 ani si va puteati pensiona cu pensie pentru limita de varsta de la varsta de 52 ani
Daca stagiul de gr I de munca a fost echivalat cu conditii deosebite pentru un stagiu de 11 ani lucrat in conditii speciale si 21 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 55 ani adica in 02 aprilie 2015.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1