Subiect "iesire la pensie" Deschis de Bejan Nuta la data: 12/27/2013 2:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
iesire la pensie
Scris de: Bejan Nuta la data: 12/27/2013 2:48am
Gen:f
Data nasterii:3-07-1963
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:16 ani gr 1 pana in 2001
Intrebare:cand pot iesi la pensie
Re: iesire la pensie
Scris de: la pensie la data: 12/29/2013 8:34am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 03 ianuarie 2026 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Grupa I a fost pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite”.
In prezent este promulgata o lege privind stagiile in gr I de munca urmand ca aceasta sa fie publicata in monitorul oficial.
Noi va facem calculele conform prevederile actuale urmand ca sa reveniti dupa ce noua lege va intra in vigoare si atunci vom face calculele tinand cont si de prevederile acestei legi.
Pentru stagiul de 16 ani in gr I beneficiati de un spor de vechime de 8 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 41 ani.
Daca stagiul in gr I a fost echivalat cu conditii speciale pentru un stagiu de 16 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 8 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 54 ani si 6 luni adica in 03 ianuarie 2018
Daca stagiul de gr I de munca a fost echivalat cu conditii deosebite pentru un stagiu de 16 ani lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani adica in 03 iulie 2022.
In ultima varianta :
.-Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 13,50 %, la varsta de 57 ani si 6 luni adica 03 ianuarie 2021
.-Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata la varsta de 57 ani si 6 luni adica 03 ianuarie 2021 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 3 luni si realizati 41 ani si 3 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1