Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de petrica stanciu la data: 01/02/2014 4:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: petrica stanciu la data: 01/02/2014 4:40am
Gen:masculin
Data nasterii:10 septembrie1955
Stagiul de cotizare:38
Alte date:22 ani 9luni3zile gr 2 si 2 ani 5luni gr 1 cu 75%
Intrebare: cand pot iesi la pensie cu modificarile actuale la legea pensiilor
Va multumesc!
Re: pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 01/03/2014 4:18am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 10 septembrie 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 se echivaleaza cu grupa “conditii speciale” numai stagiile de minim 6 ani in gr I si deci dv nu va incadrati in prevederile acestei legi
Grupele I si II au fost prevazute in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001 dupa aceasta data stagiile anterioare in grupa I au fost echivalate cu grupele “conditii speciale” sau “conditii deosebite” iar cele in grupa II cu “conditii deosebite”. Stagiile lucrate partial in gr I se echivaleaza cu conditii deosebite
:
Pentru stagiile de 22 ani si 9 luni in gr II si 2 ani si 5 luni beneficiati de un spor de vechime de 6 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 44 ani si 9 luni.
Daca stagiul in gr I a fost echivalat cu conditii speciale pentru un stagiu de 2 ani lucrat in conditii speciale si 22 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani adica in 10 septembrie 2014
Daca stagiul de gr I de munca a fost echivalat cu conditii deosebite pentru un stagiu de 24 ani si 6 luni (se ia in calcul procentul lucrat in gr I) lucrat in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare tot cu 5 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 6 luni adica in 10 martie 2015
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1