Subiect "pensie la limita de virsta" Deschis de grigore nelu la data: 01/02/2014 8:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de virsta
Scris de: grigore nelu la data: 01/02/2014 8:27am
Gen:m
Data nasterii:04 09 1965
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:am muncit in perioada 22 10 81pina24 12 84 in gr 1 de munca in 04 01 85 am fost incorporat si am fost trecut in rezerva in30 07 86 dupa care m-am reangajat 20 08 86 pina27 08 87tot in gr 1 de munca(mai precis la santierul naval cazangerie)din 01 09 87 pina 25 12 93 am lucrat in cooperatie(nu am avut grupa de munca)din 25 12 93 pina in prezent lucrezca subofiter la penitenciar.Vreau sa stiu cind pot sa ies la pensie la limita de virsta,si conform noii legi a grupelor de munca daca am cistig la cei 4,2ani lucrati in naval la gr 1.Multumesc.
Re: pensie la limita de virsta
Scris de: la pensie la data: 01/03/2014 8:31am
Ati mai postat cateva mesaje pana acum, incomplete si v-am explicat ce date ne trebuie pentru a va calcula varsta de pensionare dar fie ca nu ati inteles fie ca dv considerati aceste date confidentiale.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 04 noiembrie 2023 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 26 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si 2 luni daca atunci aveti tot statut de functionar public din sistemul administraiei penitenciarelor
In prezent aveti urmatoarele stagii de cotizare .
- 10 ani si 6 luni in sistemul public (civil) din care in gr I 4 ani si 2 luni
- 1 an si 6 luni stagiul militar
- 20 ani ca functionar public din sistemul administraiei penitenciarelor
Pentru a putea sa va calculam reducerea varstei de pensionare si a datei de pensionare trebuie sa stim :
- cu ce grupa a fost asimilat stagiul de 4 ani si 2 luni in gr I.Acest lucru il puteti afla de la angajatorul la care ati lucrat (santierul naval). Nu puteti beneficia de prevederile legii 380/2013 deoarece aceasta echivaleaza cu conditiile speciale toate stagiile de gr I care sunt egale sau mai mari de 6 ani.
- daca stagiul de cotizare lucrat ca functionar public din sistemul administraiei penitenciarelor este incadrat in grupa “conditii speciale” sau “alte conditii” Aceasta o puteti afla de la penitenciarul in care lucrati.
Noi va vom face calculul in doua variante :
1. In cazul in care stagiul de 4 ani si 2 luni a fost echivalat cu grupa conditii speciale iar stagiul de 20 ani ca functionar public din sistemul administraiei penitenciarelor este incadrat in grupa “conditii speciale” sau “alte conditii” aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 12 ani si va puteati pensiona cu pensie pentru limita de varsta de la varsta de 46 ani si 2 luni.
2 In cazul in care stagiul de 20 ani ca functionar public din sistemul administraiei penitenciarelor este incadrat in grupa “conditii speciale” sau “alte conditii” aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 10 ani si va puteati pensiona cu pensie pentru limita de varsta de la varsta de 48 ani si 2 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1