Subiect "As dori sa stiu ce acte sa depun pentru anii lucrati in strainatate,cand ar trebui sa depun dosarul pentru pensie limita de varsta sau pensie anticipata partial tinand cont de stagiul de 15 ani lucrati in Gr.II ." Deschis de banis constantin la data: 01/02/2014 12:03pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
As dori sa stiu ce acte sa depun pentru anii lucrati in strainatate,cand ar trebui sa depun dosarul pentru pensie limita de varsta sau pensie anticipata partial tinand cont de stagiul de 15 ani lucrati in Gr.II .
Scris de: banis constantin la data: 01/02/2014 12:03pm
Gen:M
Data nasterii:01/11/1954
Stagiul de cotizare:24,0luni,12 zile(in Romania)
Alte date:grII 15 ani ,4 luni,10 zile(pana in 1992);1 an,4 luni stagiul militar.
plus 10 ani lucrati in Grecia cu contract de munca(1998-2008)

Intrebaree
Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie si cand trebuie sa depun dosarul.Va multumesc!
Re: As dori sa stiu ce acte sa depun pentru anii lucrati in strainatate,cand ar trebui sa depun dosarul pentru pensie limita de varsta sau pensie anticipata partial tinand cont de stagiul de 15 ani lucrati in Gr.II .
Scris de: la pensie la data: 01/03/2014 12:40pm
Cei care au lucrat in doua tari din UE primesc o pensie comunitara.
Pensia comunitara este compusa din doua componente calculate conform legislatiei fiecarei tari din UE.
Se iau in considerare stagiile de cotizare din cealalta tara numai din punct de vedere al stagiului de cotizare necesar pentru deschiderea dreptului la pensie.
In Romania aveti urmatoarele drepturi la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 01 noembrie 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 15 ani lucrati in grupa II beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru stagiul militar si realizati stagiul total de cotizare de 29 ani, 1 luna si 12 zile.
Pentru stagiul de 15 ani lucrat in in grupa II echivalata cu conditii deosebite, beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani adica in 01 noembrie 2016 daca va completati stagiul de cotizare pana la 35 ani facand dovada stagiului de cotizare din Grecia.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 18 %, la varsta de 60 ani adica in 01 noembrie 2014. daca va completati stagiul de cotizare pana la 35 ani facand dovada stagiului de cotizare din Grecia.
- Daca depuneti personal dosarul il puteti depune la Casa de pensii teritoriala de care a apartinut ultimul dv domiciliu sau la alta casa de pensii teritoriale.
- Daca depuneti dosarul de pensii prin alta persoana din Romania, mandatata de catre dv prin procura dosarul se depune la casa teritoriala de care apartine domiciliul acestei persoane.
Dar inainte de intocmire a dosarului trebuie sa va atragem atentia ca in Romania Casa Nationala de Pensii Publice a initiat in urma cu mai multi ani o actiune de scanare a carnetelor de munca in vederea intocmirii unei arhive electronice. Posesorii de carnete de munca trebuiau sa le prezinte pentru scanare, Presupunand ca dv nu ati prezentat carnetul de munca pentru scanare trebuie mai intai sa se reglementeze aceasta. Prezentarea carnetului de munca pentru scanare la una din Casele de pensii teritoriale poate fi facuta deasemenea fie personal fie de o alta persoana imputernicita prin procura. Procura poate fi eliberata de ambasada sau un consulat al Romaniei in Grecia.
Atat scanarea cat si depunerea dosarului de catre alta persoana imputernicita prin procura poate fi facuta la Casa de pensii teritoriale de care apartine domiciliul persoanei imputernicite.
Informatii suplimentare privind pensile comunitare gasiti pe site-ul Casei Nationale de Pensii la adresa :
http://www.cnpas.org/portal/media
Unde faceti click pe
-Pensionari cu domiciliul in strainatate Aici gasiti si documentele necesare pentru dosarul de pensie.
- Acorduri bilaterale.
- Relatii europene.
Re: As dori sa stiu ce acte sa depun pentru anii lucrati in strainatate,cand ar trebui sa depun dosarul pentru pensie limita de varsta sau pensie anticipata partial tinand cont de stagiul de 15 ani lucrati in Gr.II .
Scris de: banis constantin la data: 09/26/2015 4:55pm
banis constantin :
Alte date:grII 15 ani ,4 luni,10 zile(pana in 1992);1 an,4 luni stagiul militar.

Intrebaree
Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie si cand trebuie sa depun dosarul.Va multumesc!
Scris de: banis constantin la data: 09/27/2015 1:11am
banis constantin :

Intrebaree
Scris de: banis constantin la data: 09/27/2015 6:59am
banis constantin :

Intrebaree
Scris de: banis constantin la data: 09/27/2015 7:48am
Gen:
Data nasterii:01.11.1954
Stagiul de cotizare:24 ani, 0 luni,12 zile ,din care
Alte date: grII : 15 ani,4 luni, 10 zile si 1 an 4 luni Stagiul militar; plus 10 ani lucrati in Grecia(1998-2008).
Intrebare:
Va rog sa-mi spuneti cand pot sa ies la pensie si cu cat timp inainte pot sa depun dosarul? Va multumesc !
Scris de: la pensie la data: 09/29/2015 3:48am
Regretam sa va comunicam ca indiferent de cate ori repetati mesajul raspunsul nostru nu se modifica fata de cel comunicat acum un an si jumatate pe care il gasiti pe aceasta pagina.
Pentru mai multe lamuriri va rugam sa va adresati direct Casei de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1