Subiect "pensionare" Deschis de cristina la data: 01/04/2014 6:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare
Scris de: cristina la data: 01/04/2014 6:57am
Gen:feminin
Data nasterii:17/11/1961
Stagiul de cotizare:peste 30 de ani in campul muncii
Alte date:
Intrebare:buna ziua...mama mea sufera de gonartroza bilaterala decompensata algic si functional....si lombago cronic prin spondilodiscartroza(astia sunt termenii de pe fisa medicala)....lupta si cu obezitatea prin dieta riguroasa...insa e clar nu mai are capacitati de munca...nu admisibile...si cu toate astea rezulta destul de imposibila pensionarea...imi puteti spune va rog....ce sanse reale exista ca la cei 52 de ani ce ii are sa obtina pensionarea?nimeni nu ii acorda internari si nu i-a fost reinnoit contractul de munca...cum ar trebui sa procedam pentru a incerca macar pensionarea....va multumesc pentru clarificari...
Re: pensionare
Scris de: la pensie la data: 01/05/2014 9:19am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 17 ianuarie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Daca nu poate fi incadrata in unul din gradele de invaliditate pentru a beneficia de pensie de invaliditate singura posibilitate este de a-si completa stagiul de cotizare cu 2 ani si 5 luni pentru a putea beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 % la varsta de 57 ani si 2 luni adica in 17 ianuarie 2019.
Daca nu se poate angaja macar cu contract de munca cu timp partial poate sa isi completeze stagiul de cotizare prin incheerea unui contract de asigurare sociala cu Casa de pensii dar din pacate in cazul acestui contract trebuie sa plateasca o contributie lunara minima de cca 250 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1