Subiect "cand ies la pensie dupa noua lege" Deschis de MIHAILA CORNELIA la data: 01/10/2014 6:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cand ies la pensie dupa noua lege
Scris de: MIHAILA CORNELIA la data: 01/10/2014 6:15am
Gen:FEMININ
Data nasterii: 31.03.1961
Stagiul de cotizare:33 ani si 4 luni
Alte date:19 ani si 6 luni grupa I
Intrebare:DUPA NOUA LEGE CAND INDEPLINESC CONDITIILE DE PENSIONARE
Re: cand ies la pensie dupa noua lege
Scris de: blueM la data: 01/10/2014 6:51am
MIHAILA CORNELIA :
Data nasterii: 31.03.1961
Stagiul de cotizare:33 ani si 4 luni
Alte date:19 ani si 6 luni grupa I

O femeie nascuta in martie 1961 se poate pensiona pentru limita de varsta , cu reducerea varstei urmare grupei de munca, la varsta de 62 ani daca are o vechime totala in munca de 32 ani si 1 luna.
In cazul dvs, varsta se reduce cu 9 ani si 6 luni urmare celor 19 ani de grupa I de munca, drept pentru care puteti solicita pensie limita varsta la orice data.
Scris de: la pensie la data: 01/11/2014 3:00pm
Raspunsul domnului blueM contine o mica eroare si anume
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, FARA reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 31 martie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In rest raspunsul este corect
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 19 ani in gr I beneficiati de un spor de vechime de 9 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 42 ani si 10 luni.
Pentru stagiul de 19 ani in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si 6 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Scris de: blueM la data: 01/13/2014 4:48am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, FARA reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 31 martie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 19 ani in gr I beneficiati de un spor de vechime de 9 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 42 ani si 10 luni.
Pentru stagiul de 19 ani in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si 6 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.

Eu am folosit Anexa 5/Lg 263/2010 - pt o femeie nascuta in Martie 1961 !!!
Scris de: cosmulescu sabin la data: 04/01/2015 9:03am
blueM :
la pensie :

Eu am folosit Anexa 5/Lg 263/2010 - pt o femeie nascuta in Martie 1961 !!!
Scris de: CHITIBURU VALERY DAIANA la data: 09/01/2015 5:02am
Data nasterii:01.03.1961
Stagiul de cotizare:30 ani
Alte date:24 ani in grupa I

Scris de: la pensie la data: 09/02/2015 4:44am
Pentru Chitiburu Valery
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 martie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 2 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalate cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de cotizare de 24 ani in grupa I de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 12 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 42 ani
Pentru stagiul de 24 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 12 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Re: incdrare in grupa I a de munca
Scris de: CHITIBURU VALERY DAIANA la data: 09/02/2015 7:38am
Gen:Feminin
Data nasterii:01.03.1961
Stagiul de cotizare:30ani
Alte date:24 ani in grupa I de munca
Intrebare:In perioada 1981 - 1991 am fost incadrata in functia de " VANZATOR II " la S.A PECO S.A Bucuresti , intr-o statie " PECO " de distributie produse petroliere ; In perioada 1991 - 2006 am fost incadrata in functia de " LUCRATOR GESTIONAR " la S.A PECO S.A Bucurest , societatea a devenit ulterior S.A PETROM S.A Bucuresti iar aceasta devenind in 2004 societatea S.A OMV PETROM S.A .INTREBAREA MEA ESTE : DIN INFORMATIILE PE CARE LE DETIN FUNCTIILE AVUTE SI ANUME : " VANZATOR II " si " LUCRATOR GESTIONAR " SE INCADREAZA CONFORM LEGII 380/2013 IN GRUPA " CONDITII SPECIALE " ( GRUPA I A DE MUNCA ) - VA ROG SA AVETI AMABILITATEA SI SA CONFIRMATI/COMENTATI AFIRMATIIA FACUTA , TRASMITANDU-MI LEGISLATIA SI INCADRAREA PENTRU CELE DOUA FUNCTII. VA MULTUMESC SI VA RAMAN RECUNOSCATOARE.
Scris de: la pensie la data: 09/03/2015 3:55am
Pentru Chitiburu Valery
Noi nu va putem da informatii privind incadrarea locurilor dv de munca in grupa I de munca,
Incadrarea locurilor de munca in grupa I de munca inainte de 01 aprilie 2001s-a facut astfel.
- Prin Ordinul Ministerelui Sanatatii si Ministerului Muncii si Ocrotirii Sociale nr 50/1990 anexa 1 sau stabilit activitatile care pot fi incadrate in grupa I de munca.
- Angajatorii care au avut asemenea activitati trebuia sa intocmeasca o documentatie cu nominalizarea locurilor de munca ce presteaza aceste activitati, cu determinari de noxe si dupa obtinerea avizelor necesare sa o predea la Casa de pensii.
Activitatea prestata de dv nu se regaseste in activitatile enumerate in anexa 1 a ordinului 50/1990. Insa pentru siguranta adresati-va angajatorului sa va spuna daca locul dv de munca a fost nominalizat in documentatia inaintata casei de pensii.
Legea 380/2013 nu face decat sa asimileze locurile de munca incadrate in gr I de munca, prin procedura de mai sus, cu grupa conditii speciale.
Dupa 01 aprilie 2001 grupa echivalenta grupei I anterioara acestei date s-a numit conditii speciale si s-a facut o alta incadrare a locurilor de munca in grupa conditii speciale prin legea 226/2006 anexele 1 si 2, incadrare reluata in anexele 3 si 4 din legea pensiilor 263/2010. Nici in aceste reglementari dupa aprilie 2001 nu apare activitatea prestata de dv, dar si in acest caz puteti cere informatii suplimentare de la angajator pentruca acesta ar trebui sa va elibereze adeverinte cu aceste stagii incadrate in locurile de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1