Subiect "suspendarea pensiei" Deschis de Maria la data: 01/13/2014 4:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
suspendarea pensiei
Scris de: Maria la data: 01/13/2014 4:37am
Gen:
Data nasterii:F
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
am urmatoarea situatie
in anul 2010 am iesit la pensie anticipata partiala cu o vechime de 37 de ani si 3 luni, dar nu am beneficiat de aceasta pensie pentru ca m-am angajat la un alt loc de munca.
Din Octombrie 2013 am incetat activitatea, iar persoana de la HR de la respectivul loc de munca mi-a intocmit din greseala sau necunoastere dosarul pentru pensie de limita de varsta desi eu nu pot beneficia de pensie de limita de varsta decat din Noiembrie 2014.
Intrebarea este de cand voi fi repusa in pensia anticipata partiala , Mentionez ca incetarea activitatii s-a facut in octombrie (conf incheierii cartii de munca si a adeverintei)iar cererea de repunere in plata am facut-o in decembrie.
si o a doua intrebare
In cazul expus mai sus puteam trece in pensie anticipata fara penalizare cu o vechime de 41 de ani?
Va multumesc-
Re: suspendarea pensiei
Scris de: la pensie la data: 01/14/2014 3:06am
In primul rand dv nu ati cunoscut prevederile legale in acest caz iar persoana de la respectivul loc de munca nu v-a explicat cum trebuie sa procedati.
Renuntarea la pensie anticipata partiala puteati sa o faceti prin cerere numai pana la aparitia deciziei.
Dv in 2010 prin decizie vi s-a acordat pensie anticipata partiala diminuata de la data depunerii dosarului si pe perioada in care ati lucrat aceasta pensie a fost suspendata pentruca nu puteati cumula aceasta pensie cu salariu.
La incetarea activitatii nu mai trebuia sa intocmiti alt dosar ci numai o cerere de repunere in plata a pensiei anticipate suspendate asa cum a fost calculata in anul 2010.
Perioada lucrata din 2010 pana in 2013 se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta in noiembrie 2014.
Veti fi repusa in pensia anticipata partiala de la data depunerii cererii si prima pensie (impreuna cu restantele calculate de la data depunerii cererii din decembrie) ar trebui sa o primiti incepand cu luna ianuarie daca cererea ati depus-o la inceputul lunii sau incepand cu februarie daca ati depus-o la sfarsitul lunii
Transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta se face din oficiu, fara cerere, la data cand aveti acest drept fara a fi necesar intocmirea unui nou dosar daca nu mai aveti alte perioade de introdus in calcul in afara de cea din 2010- 2013 pentruca aceasta se afla deja in arhiva casei de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1