Subiect "nelamurire" Deschis de Cristiana Ivascu la data: 01/15/2014 2:27pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
nelamurire
Scris de: Cristiana Ivascu la data: 01/15/2014 2:27pm
Gen:F
Data nasterii:20.11.1958
Stagiul de cotizare:34
Alte date:4 ani si 5 luni grupa speciala; 18 ani conditii deosebite, restul - conditii normale.
Intrebare:Dupa toate calculele stiam ca in februarie 2014 am dreptul la pensie.Ieri cand am fost sa intreb daca imi fac cererea de intrerupere somaj pt. a-mi depune dosarul de pensie, stupoare ! Nu vi se i-a in calcul cei 4.5 ani de grupa speciala ! Eu ce sa mai inteleg ?! Din ce am citit eu in M.O noua lege se refera la grupa 1, cu exceptia persoanele care sunt incadrate in grupa speciala ! Deci eu inteleg ca beneficiez de reducerea de 2 ani pentru cei 4.5 lucrati in grupa speciala. De aceea am apelat la d-voastra sa ma lamuriti si pe mine ! Va multumesc din suflet !
Re: nelamurire
Scris de: la pensie la data: 01/16/2014 7:52am
Nu cunoastem concret situatia dv dar presupunem ca aveti dreptate si pentru a fi mai clari vom prezenta cum apare art 55 alin (1) din legea pensiilor 263 dupa modificarea facuta de legea 380/2013
-Litera a) reducerea varstelor de pensionare, conform tabelului 1, pentru stagiile in conditii deosebite (si gr II), mai mari de 6 ani
- Litera a1) reducerea varstelor de pensionare, conform tabelului 1.1, pentru stagiile in gr I (care nu se incadreaza in art 30 alin 1 litera e) mai mari de 6 ani
- Litera b) reducerea varstelor de pensionare, conform tabelului 2, pentru stagiile in conditii speciale care se incadreaza in art 30 alin 1, inclusiv litera e, mai mari de 2 ani
Deci daca dv aveti un stagiu de cotizare de 4 ani si 6 luni lucrat in conditii speciale conform art 30 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 sau lucrat in gr I dar echivalat cu conditii speciale prin art 30 alin (1) litera e) din legea pensiilor beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani conform tabelului 2 de la art 55 alin (1) litera b) din legea pensiilor.
Daca situatia este asa cum o descriem noi in ultima fraza noi va sfatuim sa intocmiti dosarul de pensie si sa-l depuneti la Casa de pensii in ziua in care vi se deschide dreptul la pensie pentru limita de varsta (20 februarie 2014)
Daca vi se refuza la ghiseu incercati sa-l depuneti la registratura Casei de pensii. Daca si aici vi se refuza inregistrarea depuneti imediat la registratura casei de pensii o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1