Re: Pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 01/18/2014 8:28am
Calculul varstei de pensionare este diferit la barbati fata de femei si pentru aceasta v-am cerut genul dar se pare ca dv nu ati inteles la care gen am facut referire .
Daca sunteti femee aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, la varsta de 59 ani si 11 luni adica in 09 octombrie 2014.
Avand dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 4 ani pentru stagiul de 18 ani in gr II va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Daca sunteti barbat :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 09 noiembrie 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 18 ani lucrat in grupa II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in 09 noiembrie 2015.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 9 % la varsta de 60 ani adica in 09 noiembrie 2014.