Subiect "adeverinta pensie din sistemul cooperatist" Deschis de Hriscu Georgeta la data: 01/17/2014 5:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
adeverinta pensie din sistemul cooperatist
Scris de: Hriscu Georgeta la data: 01/17/2014 5:12am
Gen:F
Data nasterii:07.01.1956
Stagiul de cotizare:38 ani si 4 luni
Alte date:Am lucrat in cooperatia de consum timp de 28 ani, intre anii 1978-2006
Intrebare:Pentru perioada 1978 - 2001 , cand am fost platita in functie de realizarile planului ,unitatea platind contrubutiile la salariul realizat, uneori mai mic , alteori mai mare dacat salariul de incadrare. Cum se completeaza adeverinta din partea unitatii ? Ce se ia in calcul la pensie ?
Re: adeverinta pensie din sistemul cooperatist
Scris de: la pensie la data: 01/19/2014 10:06am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 07 mai 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata.
Adeverinta pe care trebuie sa o elibereze angajatorul trebuie sa contina :
SPORURILE, INDEMNIZATIILE SI MAJORARILE DE RETRIBUTII TARIFARE
care, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, au facut parte din baza de calcul a pensiilor si care se utilizeaza la determinarea punctajului mediu anual, precum si legislatia conform carora au fost acordate le gasiti in anexa 15 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011.
Mai multe informatii gasiti pe site la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Re: adeverinta pensie din sistemul cooperatist
Scris de: la pensie la data: 01/19/2014 10:08am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 07 mai 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata.
Adeverinta pe care trebuie sa o elibereze angajatorul trebuie sa contina :
SPORURILE, INDEMNIZATIILE SI MAJORARILE DE RETRIBUTII TARIFARE
care, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, au facut parte din baza de calcul a pensiilor si care se utilizeaza la determinarea punctajului mediu anual, precum si legislatia conform carora au fost acordate le gasiti in anexa 15 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011.
Mai multe informatii gasiti pe site la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1