Subiect "Pensie anticipata partiala" Deschis de Diana la data: 01/18/2014 3:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partiala
Scris de: Diana la data: 01/18/2014 3:20am
Gen: F
Data nasterii: 25.05.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc pentru răspunsul transmis in data de 17.01.2014 in care specificati ca pot opta pentru pensie anticipata partiala, cu un an înainte de ieșirea la pensie in condiții normale. In acest caz, ma puteți informa dacă:
1) după un an de pensie anticipata parțial, voi beneficia in continuare de reducerea vârstei limita de pensionare (pentru mai mult de18ani lucrati in condiții de grupa II) ?
2) pe ce perioada se aplica reducerea de 9% (un an sau mai mult?
Multumesc anticipat,
Diana
Re: Pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 01/19/2014 10:39am
Asa dupa cum v-am precizat in raspunsul anterior :
-Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 9 % la varsta de 56 ani si 1 luna adica in data de 25 iunie 2014.
- Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 1 luna adica in data de 25 iunie 2015 ca urmare a reducerii varstei standard de pensionare pentru stagiul de 18 ani lucrat in gr II de munca.
Deci daca cereti pensie anticipata partiala in data de 25 iunie 2014 si la dosar depuneti si adeverinta privind stagiul de cotizare in grupa de munca, veti primi pensia anticipata partiala diminuata cu 9 % timp de 1 an.
In data de 25 iunie 2015 pensia dv se va transforma din oficiu (fara cerere) in pensie pentru limita de varsta si va fi eliminata diminuarea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1