Subiect "suspendare pensie partial anticipata" Deschis de stefan la data: 01/20/2014 2:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
suspendare pensie partial anticipata
Scris de: stefan la data: 01/20/2014 2:36am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea probleme:Sunt pensionar partial anticipat,daca voi desfasura activitate din profesie liberala(expert contabil)pentru care se plateste impozit pe venit si contrib de sanatate,mi se va suspenda plata pensiei pe aceasta perioada?Va multumesc mult!
Re: suspendare pensie partial anticipata
Scris de: la pensie la data: 01/21/2014 1:33am
Activitatea care urmeaza sa o desfasurati este incadrata in legea pensiilor la persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice.
Daca, exclusiv din aceasta activitate, realizati venit anual brut de minim 4 salarii medii brute pe economie utilizate la fundamentarea bugetelor anuale de asigurari sociale conform art 6 alin (1) IV litera c) trebuie sa platiti si CAS la aceasta suma, prin declaratie individuala, iar conform art 114 alin (1)litera b) se suspenda pensia anticipata partiala.
Salariul mediu brut pe economie mentionat mai sus se stabileste anual prin legea bugetului de asigurare sociala.
In anul 2014 acest salariu a fost stabilit la 2298 lei.
In concluzie daca in anul 2014 din activitatea de expert contabil realizati o suma anuala de minim 9192 lei trebuie sa platiti si CAS iar pensia anticipata partiala se suspenda.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1