Gen:F
Data nasterii:12.12.1960
Stagiul de cotizare:23 ani si 6 luni
Alte date:
Intrebare:Firma la care am lucrat pana la 31.01.2009 este declarata in insolvabilitate.Eu am o decizie de incapacitate de munca incepand cu data de 1.02.2009,incadrata in gr II de invaliditate.Deoarece starea sanatatii nu-mi permite plimbarea pe la ghisee va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste:
1.Cererea de pensionare impreuna cu documentele aferente unde trebuie depusa: la Casa de Pensii a sectorului unde a avut adresa ultimul loc de munca(sect 2) sau unde am domiciliu(sect 5).
2.In obligatia cui revine depunerea?a mea sau a unui functionar al firmei?
3.Ce se intelege prin" dovada certificare stagiu de cotizare[/i]" si "[i]dovada incetarii platii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca"?4.Firma nu este la zi cu platile la CAS,dupa cum v-am spus este declarata in insolvabilitate.Nici cu plata pe CM nu este la zi.Ultima luna platita este august.La dosar trebuie anexata si o adeverinta din care sa rezulte achitarea contributiei de asigurari sociale pana la data solicitarii drepturilor.Cine imi da aceasta adeverinta?Sunt bolnava de cancer si sanatatea nu-mi permite deplasari lungi si stat pe la cozi la ghisee.Va rog mult sa ma ajutai sa-mi clarific aceste nedumeriri.
Deasemeni am constatat ca in certificatul privind stagiul de cotzare trimis de CNPAS in dreptul venitului lunar realizat este trecuta o suma care corespunde statului de plata dar care nu a fost operata in cartea de munca.In ce fel imi poate afecta calculul pensiei de invaliditate?Cum pot afla/preintampina un calcul eronat al pensiei?
Multumesc anticipat!