Subiect "cum se i a in calcul sporul de noapte" Deschis de Chiuchiu Angelica la data: 01/26/2014 3:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cum se i a in calcul sporul de noapte
Scris de: Chiuchiu Angelica la data: 01/26/2014 3:00am
Gen:
Data nasterii: 22 05 1957
Stagiul de cotizare: 34ani si 11 luni (16 ani gr. a 2 a)
Alte date:Mi am depus depus dosarul de pensionere anticitata ,partial diminuata, incepind cu 28 oct. 2013. Cum in decizie era mentionat ca nu mi s au luat in calcul niste adeverinte privitoare la sporuri si grupa de munca, am facut contestatie,si am cerut cartela de calcul.
Mi s a raspuns ca a fost o grsala de calculator, si ca adeverintele au fost luate in calcul, iar in loc de fisa de calcul mi a dat o transpunere a datelor din cartea de munca

Intrebare: cum se ia in calcul sprul de noapte? Sporul ACORDAT pt. munca depusa in timpul noptii(15%) sau procentul mediu al sporului pt munca prestata in tmpul noptii (4 73), Corect mi se pare SPORUL ACORDAT.
Va multumesc anticipat.
Re: cum se i a in calcul sporul de noapte
Scris de: la pensie la data: 01/28/2014 1:33am
Corect este sa se aplice procentul mediu al sporului de noapte pentruca 15 % este procentul de majorare al sumelor castigate pe orele lucrate noaptea si revine un procent mediu de 4,73 % care se aplica intregului salariu din luna.
Buletinul de calcul care se elibereaza la cerere este de fapt lista cu sumele care au fost luate in calcul.
Dupa parerea noastra daca verificati aceasta lista si contine toate sumele care trebuie introduse in calcul atunci nu trebuie sa va mai faceti probleme pentruca programul de calcul este corect si este acelasi care se aplica tuturor pensionarilor.
Pentru a vedea sumele care trebuie introduse in calcul cititi pagina de pe site-ul nostru de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Scris de: blueM la data: 01/29/2014 6:39am
la pensie :
Corect este sa se aplice procentul mediu al sporului de noapte pentruca 15 % este procentul de majorare al sumelor castigate pe orele lucrate noaptea si revine un procent mediu de 4,73 % care se aplica intregului salariu din luna.
Buletinul de calcul care se elibereaza la cerere este de fapt lista cu sumele care au fost luate in calcul.
Dupa parerea noastra daca verificati aceasta lista si contine toate sumele care trebuie introduse in calcul atunci nu trebuie sa va mai faceti probleme pentruca programul de calcul este corect si este acelasi care se aplica tuturor pensionarilor.
Pentru a vedea sumele care trebuie introduse in calcul cititi pagina de pe site-ul nostru de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php

1) Doar daca activitatea Dvs s-a desfasurat pe schimburi, se aplica formula 15% x 31,5 = 4,73%

2) Daca prin natura sarcinilor de serviciu, ati desfăşurat activitate numai în timpul nopţii, adeverinţele vor cuprinde procentul în care, potrivit legii, sporul de noapte a fost acordat.

3) În situaţia în care munca a fost prestată ocazional pe timp de noapte, în cadrul unor activităţi care nu erau organizate pe schimburi, adeverinţele vor cuprinde sumele acordate, lună de lună, cu titlu de spor de noapte.
Scris de: TUDORA MARIA la data: 09/23/2020 4:37am
Gen:F
Data nasterii:18-03-1961
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:
Scris de: la pensie la data: 09/23/2020 7:56am
Pentru Tudora Maria
Sporul pentru orele de noapte a fost aplicat prin majorarea sumelor castigate pe acea perioada cu procentul de 15 % si 25 %.
Deasemeni lucrul de noapte poate fi facut pe ture cu grafic sau fara grafic.
In cazul in care orele de noapte au fost lucrate fara grafic angajatorul trebuie sa elibereze o adeverinta in care sa prezinte in fiecare luna cat s-a primit in plus pentru orele de noapte si aceste sume sunt introduse in programul de calcul de pe site in coloana “”sporuri in suma fixa”
In cazul in care orele de napte se lucreaza pe ture conform unui grafic se calculeaza un procent mediu care se aplica salariului tarifar lunar astfel :
- In perioada in care orele de noapte au fost platite cu un spor de 15 %
Spor mediu lunar 15% x 31,5 %= 4,73%
- In perioada in care orele de noapte au fost platite cu un spor de 15 %
Spor mediu lunar 25 % x 31,5 %= 7,88 %
Acest spor mediu lunar se introduce in programul de calcul de pe site in coloana “sporuri in %” pe perioada lucrata in ture, cumulat cu eventuale alte sporuri in %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1