Subiect "ani lucrati putini" Deschis de Paula la data: 02/05/2014 9:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
ani lucrati putini
Scris de: Paula la data: 02/05/2014 9:23am
Gen:feminin
Data nasterii:3.12.1953
Stagiul de cotizare:6 ani
Alte date:lucrat ca zilier
Intrebare:Buna ziua.
Am o cunostinta, cu datele de mai sus, a fost in pensie de boala dar i-a fost taiata deoarece nu s-a putut prezenta la Bucuresti la comisie (a trimis dosar medical ca nu poate fi transportata).Datorita anilor putini de cotizare nu poate beneficia de pensie dar care este atunci solutia ca sa nu moara de foame?
Va multumesc.
Re: ani lucrati putini
Scris de: la pensie la data: 02/06/2014 9:13am
Datele furnizate sunt insuficiente pentru analiza situatiei avand in vedere ca nu ati dat perioada cat a benefiat de pensie de invaliditate si nici cand a fost suspendata pensia de invaliditate.
Persoana despre care intrebati avea dreptul sa-i fie transformata pensie de invaliditate cu pensie pentru limita de varsta de la varsta de 59 ani si 7 luni adica din 03 iulie 2013 indiferent de stagiul de cotizare daca atunci avea pensia de invaliditate in plata.
Deasemeni daca la data revizuirii medicale era netransportabila avea dreptul sa depuna un dosar medical care sa contina un referat al medicului currant.
Opinia noastra este sa depuna o contestatie catre Comisia centrala de contestatii in care sa prezinte situatia cu datele concrete. Este preferabil ca la intocmirea contestatiei sa fie ajutata de cineva care cunoaste prevederile legii pensiilor si a normelor de aplicare ale acesteia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1