Subiect "venit realizat in acord global" Deschis de Stefania la data: 02/05/2014 1:05pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
venit realizat in acord global
Scris de: Stefania la data: 02/05/2014 1:05pm
Din luna Octombrie 2013 m-am pensionat cu limita de varsta.
Pana in anul 1992 am lucrat la o intreprindere unde am fost platiti in acord global cu realizari lunare de peste 100%.
Calculul pensiei mele pe aceasta perioada a fost stabilit pe baza salarului trecut in cartea de munca. Nu de mult am auzit de la mai multe persoane faptul ca au cerut adeverinte de la fostul loc de munca din care reiese procentul si valoarea sumei castigate peste salarul trecut in cartea de munca si pe care au luat in considerare la calculul pensiei. Intrebarea mea este: am dreptul sa cer o astfel de adeverinta de la fostul meu loc de munca si daca da, casa de pensii are obligatia ca sa-mi recalculeze pensia mea conform salarului brut realizat lunar in acord global?
Re: venit realizat in acord global
Scris de: la pensie la data: 02/06/2014 9:49am
Luarea in calculul punctajului pensiei a sumelor castigate in acord inainte de data de 01 aprilie 2001 nu este conforma cu prevederile legislatiei.
Eliberarea de adeverinte pentru sumele castigate in accord nu este obligatorie pentru angajatori si deci depinde de bunavointa functionarilor angajatorilor sa obtineti o astfel de adeverinta
Mai departe trebuie sa deschideti o actiune in justitie si sa epuizati toate caile de atac pana ajungeti la ICCJ unde trebuie sa obtineti o decizie favorabila.
Acest drum lung nu este imposibil pentruca au fost .persoane care au parcurs acest drum si au obtinut Decizia ICCJ 19/2011 de care au beneficiat si alti pensionari dar daca o veti citi veti vedea ca dv nu veti mai putea beneficia de ea ci de o alta decizie daca urmati calea justitiei pana la ICCJ
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1