Gen:M
Data nasterii:06.10.1951
Stagiul de cotizare:42ani 10 luni si 11 zile( cu luare in calcul al grupei de munca)
Alte date:15ani 10 luni - in grupa 2
Intrebare:Sunt din Constanta. Am iesit la pensie anticipata partiala, cu penalizare de 15 % ,pe o perioda de 20 de luni , incepand cu luna februarie 2012. Periodada de penalizare s-a incheiat in luna septembrie 2013 inclusiv si, incepand cu luna octombrie 2013, ar fi trebuit sa primesc pensia intreaga si decizia de trecere de la pensia anticipata la pensia la limita de varsta.[b]In conformitate cu HG 257/ 2011- Norme de aplicare la legea pensiilor, CAPITOLUL III, Pensiile din sistemul public de pensii, Art. 52
“Pensia anticipată ori pensia anticipată parÅ£ială se transformă din oficiu în pensie pentru limită de vârstă, care se acordă începând cu data îndeplinirii condiÅ£iilor privind vârsta standard de pensionare sau vârsta standard redusă, potrivit prevederilor legale, pentru acordarea unei pensii pentru limită de vârstă.â€[/b]
Pana la aceasta data, desi am atentionat in scris Casa de Pensii Constanta, nu mi s-a emis o noua decizie si nici nu mi s-a platit pensia intreaga. Va rog sa ma sfatuiti, ce trebuie sa intreprind , pentru a mi se face trecerea la pensie pentru limita de varsta si pentru recuperarea celor 15% din pensie, neplatiti de catre casa de pensii, incepand cu luna octombrie 2013 si pana in prezent. Va multumesc anticipat celor care-mi vor da vre-o solutie.