Subiect "Calcul varsta de pensionare" Deschis de GINA la data: 02/24/2014 6:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul varsta de pensionare
Scris de: GINA la data: 02/24/2014 6:02am
Gen:femeiesc
Data nasterii:10.02.1963
Stagiul de cotizare:31 ani si 2 luni
Alte date:vechime in grupa1(100%):6 ani si 8 luni si vechime in grupa 2 (100%):6 ani si 9 luni
Intrebare:Buna ziua.V-am indicat E-mailul sotului,ptr.ca eu nu am.As dori sa stiu cand si in ce conditii as putea sa ma pensionez anticipat partial,indeplinind stagiul minim de cotizare,sau stagiul de cotizare complet,inclusiv cam care sunt penalizarile.Va rog sa folositi mailul sotului meu.Va multumesc anticipat.
Re: Calcul varsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 02/25/2014 9:28am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 10 iulie 2025, la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare lucrat in gr II a fost echivalat cu conditii deosebite
Pentru stagiile de 6 ani si 8 luni in gr I si 6 ani si 9 luni in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 4 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 35 ani si 11 luni.
Pentru stagiile de 6 ani in conditii speciale si 6 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 5 luni adica in 10 iulie 2021.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala diminuata cu 9 % la varsta de 57 ani si 5 luni adica in 10 iulie 2020 daca atunci stagiul total de cotizare este sub 41 ani (va lipsesc 5 ani si 1 luna) sau pensie anticipata, nediminuata daca pana atunci realizati acest stagiu.
Scris de: GINA la data: 02/26/2014 3:12am
Gen:F
Stagiul de cotizare:31 ani si 2 luni
Alte date:6 ani si 8 luni vechime grupa 1(100%) si6 ani si 9 luni vechime in grupa 2 (100%)
Intrebare:Va multumesc pentru raspuns si va mai deranjez cu o intrebare suplimentara,cu scuzele de rigoare din partea mea:in data de 03.01.2016 cand indeplinesc stagiul complet de cotizare de 33 ani (si,binenteles,stagiul minim de cotizare de 15 ani),daca pot iesi la pensie anticipata,chiar daca nu am indeplinita conditia stagiului complet de 41 de ani de cotizare si,daca raspunsul e afirmativ,care este penalizarea pentru o astfel de situatie.Va multumesc inca odata anticipat pentru ajutor!Cu multa consideratie,GINA.
Scris de: la pensie la data: 02/26/2014 6:46am
V-am raspuns la aceasta intrebare: pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata cu 9 % trebuie sa aveti varsta minima de 57 ani si 5 luni pe care o realizati in 10 iulie 2020 si stagiul complet de cotizare de 33 ani, ultima conditie de stagiu o indepliniti deja.
Scris de: GINA la data: 02/26/2014 7:59am
Gen:F
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am inteles acest lucru,dar ma interesa daca pot intra la pensie anticipata la implinirea celor 33 de ani de stagiu complet de cotizare,impus prin L263/2010,fara a mai se tine seama de vechimea in grupele 1 si 2 de munca,chiar la o vechime de cotizare mai mica de 41 de ani si cat e cuantumul de penalizare din pensia normala pe care as fi primit-o prin iesirea la limita de varsta(avand in vedere ca stagiul minim de cotizare de 15 ani e,totusi indeplinit).De asemenea va rog a ma ajuta si prin a-mi comunica varsta la care sa-mi intru in drepturile de pensie integrala adica cea care ar fi calculata pentru limita normala de varsta(62 de ani si 5 luni).Va multumesc anticipat pentru intelegere si rabdare.Cu stima,GINA.
Scris de: la pensie la data: 02/27/2014 2:06pm
Se pare ca nu ati inteles pentruca noi v-am spus ca pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata, trebuie saindepliniti 2 conditii : sa aveti varsta de 57 ani si 5 luni si stagiul de cotizare de 33 ani (conditia de stagiu o indepliniti de acum datorita sporului de vechime aferent stagiilor in grupele de munca). Deci formulat altfel nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala la o varsta sub 57 ani si 5 luni.
Deasemeni nu stim ce intelegeti prin pensie integrala. In legea pensiilor se numeste pensie pentru limita de varsta.
Daca cereti pensie anticipata partiala la varsta de 57 ani si 5 luni (62 ani si 5 luni-5ani) beneficiind de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani pentru stagiile in grupele de munca aceasta se va transforma in pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 5 luni (62 ani si 5 luni-4ani).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1