Subiect "reducere pensionare" Deschis de PLATON IOAN la data: 02/25/2014 4:38am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducere pensionare
Scris de: PLATON IOAN la data: 02/25/2014 4:38am
Gen:M
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:38 ANI
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,va rog sa-mi comunicati daca perioada de 3 ani cind am fost incadrat in MApN-cadru activ,in urma unei scolarizari de 2ani,daca beneficiez de o reducere la iesirea la pensie de drept,respectin 62ani.Mentionez ca ptr. aceasta perioada de trei ani am adeverinta de la Comisariat care i-mi da grupa respectiv 3luni la un an de zile-multumesc
Re: reducere pensionare
Scris de: la pensie la data: 02/26/2014 7:32am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La stagiul de cotizare lucrat in sistemul public de pensii se iau in calcul si stagiile de cotizare lucrate ca militar precum si cel asimilat pentru scoala militara.
Din pacate grupa de munca pe perioada lucrata ca militar nu este prezentata clar, dupa sporul de stagiu aferent acestui stagiu de 3 luni pe an ne face sa presupunem ca este vorba de gr II si in acest caz nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare deoarece nu se acorda astfel de reduceri pentru stagii de cotizare in gr II mai mici de 6 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata dupa varsta de 60 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1