Gen:F
Data nasterii:10.08.1958
Stagiul de cotizare:38 ani si 7 luni
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
Respectuos va rog sa binevoiti a va apleca cu interes asupra unor chestiuni de procedura, pe care eu nu le-am gasit nicaieri.
Desi am studiat normele de aplicare ale Lg.263/2010 actualizata, am cateva nelamuriri referitoare la procedura de pensionare anticipata; mai precis, ce se intapla in intervalul cuprins intre data depunerii cererii si momentul intrarii in posesie a deciziei si anume:
-daca la data de 10 oct. 2014, (56 ani si 2 luni) indeplinesc conditia de pensie anticipata, (stagiul complet+8 ani) de ce mai trebuie sa lucrez cele 45-50 zile pana la emiterea deciziei?
-ce se intampla cu persoana in cauza, daca dupa depunerea cererii la Casa de Pensii se imbolnaveste intempestiv, (incapacitate temporara de munca) si sta in concediu medical pana la sosirea deciziei?
-daca pe parcursul anilor munciti exista goluri in cartea de munca, (un nr. de 7 zile concediu fara plata+12 zile neacoperite de contractele de munca - din momentul lichidarii si angajarii la alt loc de munca) se scad ele din vechimea totala?
-trebuie tinut cont de aceste zile (19) la stabilirea datei depunerii cererii de pensionare?
Ex:
-daca 56 de ani si 2 luni inseamna 10 oct.2014, se decaleaza cumva aceasta data cu nr. de zile lipsa, (19 zile) abia apoi se poate depune cererea la Casa de Pensii?
-daca salariatul in cauza continua activitatea in munca din momentul depunerii cererii si pana la implinirea celor 45+5 zile, (termenul legal de raspuns de la Casa) ce se intampla cu vechimea si veniturile realizate pe perioada aceasta, dupa sosirea deciziei de pensionare?
In speranta ca am reusit sa expun corect ceea ce mie nu-mi este clar, astfel incat Dvs sa puteti formula un raspuns punctual si cat mai complet, va multumesc mult cu anticipatie!
Astept cu mare interes un raspuns pertinent si profesionist.