Subiect "indice de corectie" Deschis de Isaac Fineas la data: 03/08/2014 10:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indice de corectie
Scris de: Isaac Fineas la data: 03/08/2014 10:06am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!
Am iesit la pensie pentru limita de varsta(initial) in iunie 2011.Din cauza ca am fost luat in evidenta sistemului de pensii anterior acestei date, prin intocmirea dosarului de acordare a indemnizatiei in conformitate cu prevederile D-L 118/1990,se vede ca acest fapt a creat o oarecare confuzie si,din aceasta cauza, valoarea punctajului mediu anual nu a fost marit cu indicele de corectie de 1,12%.As vrea sa va intreb:Din ceea ce cunoasteti dumneavoastra,exista un termen limita pana la care casele locale de pensii trebuie sa primeasca metodologia dupa care sa aplice indicele de corectie asupra punctajului mediu anual?
Va multumesc si va apreciez munca pe care o faceti in folosul celor multi!
Re: indice de corectie
Scris de: la pensie la data: 03/10/2014 8:15am
Credem ca presupunerea dv este gresita. Nu are nicio legatura indemnizatia primita conform Decretului- lege 118/1990 cu neacordarea indicelui de corectie daca ati iesit initial la pensie in anul 2011.
Conform art 107 din legea pensiilor 263/2010 puteti solicita oricand acordarea unor drepturi legal cuvenite.
Casele de pensii au metodologia de acordare a indicilor de corectie.
Sfatul nostru este sa faceti o cerere la Casa teritoriala de pensii pentru acordarea indicelui de corectie si daca raspunsul este negativ faceti contestatie la Comisia Centrala de Contestatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1