Subiect "Calcul pensie" Deschis de Dana C. la data: 03/08/2014 11:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: Dana C. la data: 03/08/2014 11:37am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am calculat pana acum conform programului dvs. cuantumul pensiei pana la momentul de fata. Eu mai am 9 ani pana la pensie si sunt nascuta in 25.03.1961. Doream sa va intreb daca punctajul obtinut nu trebuie impartit la 32,1 (stagiul complet de cotizare pentru mine)? La dvs in program punctajul este impartit la 30 de ani. Multumesc.
Re: Calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 03/10/2014 9:19am
Aveti dreptate programul nu a fost inca adaptat pentru calculul pensiei conform legii pensiilor 263/2010.
Din aceasta cauza trebuie sa faceti dv o corectie impartind punctajul total realizat la 32,08333 corespunzator stagiului dv complet de cotizare pentru a calcula punctajul mediu anual al pensiei.
Am verificat datele introduse de dv in program si mai avem urmatoarele observatii :
- Ati introdus un punctaj pentru studii universitare pe care nu stim cum l-ati calculat. Programul calculeaza singur acest punctaj daca introduceti data de incepere a activitatii, data inceperii facultatii si pe perioada acesteia selectati codul “F” fara a introduce salarii.
- Ati introdus punctaj suplimentar pentru stagiu in grupa de munca pe care nu stim cum l-ati calculat. Daca ne transmiteti perioada lucrata in grupa de munca si grupa, va calculam noi acest punctaj in functie de punctajele anuale pe acea perioada.
- Nu ati determinat si introdus corect sporul de vechime inainte de aprilie 1992 asa cum explicam noi pe forum la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Am determinat noi acest spor si au rezultat urmatoarele sporuri pe care trebuie sa le introduceti :
Intre octombrie1988 – octombrie 1990 3 %
Intre noembrie 1990 - martie 1992 6 %
Re: Calcul pensie
Scris de: Dana C. la data: 03/14/2014 3:37pm
Gen:F
Data nasterii:25.03.1961
Stagiul de cotizare:28 ani si 5 luni
Alte date:
Intrebare:Va multumesc pentru raspuns.Am vazut ca ati atentionat ca dupa luna Septembrie 1992 sporurile sunt incluse in salariul din cartea de munca. La mine nu am vazut sa fie incluse. Cativa ani, cat am lucrat intr-o primarie, am avut un spor de nocivitate (Xerox) de 5%. Se ia in calcul? Am mai avut pentru o scurta perioada, spor de fidelitate si de Valea Jiului care nu stiu daca se iau in calcul. Nu am avut perioada lucrata in grupa de munca. Am avut 7 luni spor de subteran dar nu cred ca se iau in calcul. Multumesc.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1