Subiect "Iesirea la pensie la limita de varsta" Deschis de Dranga Culita la data: 03/09/2014 6:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Iesirea la pensie la limita de varsta
Scris de: Dranga Culita la data: 03/09/2014 6:21am
Gen: B
Data nasterii: 11.03.1952
Stagiul de cotizare: 44 ani, 3 luni, 7 zile
Alte date: 17 ani grupa a II-a
Alte aspecte: Pensie de invaliditate incepand cu iunie 2011
Intrebare:
Buna ziua,

In cazul in care am iesit la pensie de invaliditate in 2011, avand 17 ani de grupa a II-a, cand voi iesi la pensie, la limita de varsta? sau se reduce varsta de pensionare cu 3 ani si 6 luni conform anilor de munca de grupa a II-a?

Am depus un dosar in martie 2013, cu numarul 235971, insa pe decizia primita scrie ca pensia de invaliditate se acorda pana la varsta de 65 de ani. Practic, grupa a II-a nu a fost luata in considerare. Calculul s-a facut pe legea 263/2010.
Re: Iesirea la pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/10/2014 10:38am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 11 martie 2017 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in gr II de munca este recunoscut de actuala lege a pensiilor si asimilata cu conditii deosebite daca prezentati o adeverinta corecta eliberata de angajator pentru acest stagiu si este acceptata de Casa de pensii. Daca ati prezentat adeverinta pentru stagiul in grupa II de munca si nu a fost recunoscuta de Casa de pensii cereti sa va dea explicatii privind motivul nerecunoasterii acesteia.
Pentru stagiul de 17 ani lucrat in gr II beneficiati de un spor de vechime de 4 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare.
Pentru stagiul de 17 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni puteti sa va pensionati imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1