Subiect "calcul pensie" Deschis de teodorescu elena la data: 03/10/2014 5:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: teodorescu elena la data: 03/10/2014 5:06am
Gen:f
Data nasterii:1933
Stagiul de cotizare:36 ani si 6 luni
Alte date:
Intrebare:buna ziua,
am facut si eu calculul mamei mele pt limita de varsta pensionata in 1989 dupa 36 de ani de munca. in prima parte a calcului rezultatele au fost aceleasi cu casa de pensii, in partea a doua au fost mai mari ca ale casei./ am reluat si eu calculul manual si mi-a dat valori mai mici decat in softul dvs. cred ca gresesc undeva la salariul mediu de raportare si anume "cand se ia valoarea bruta a salariului mediu si cand se ia valoarea neta a salariului mediu la care se raporteaza salariul +sporul de vechime/

iata un exemplu : anul 1981/salariul cf cartii de munca=2345 /spor de vechime 234/ rezultatul casei=1,10235 si cel rezultat la dvs este=1.25644 care sa fie diferenta?
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 03/11/2014 9:44am
Aceste diferente se datoreaza modului diferit de evidentiere a punctajului suplimentar care s-a acordat dupa 01 ianuarie 1967 pentru contributia la pensie suplimentara. Programul nostru introduce acest punctaj direct in punctajul anual iar Casa de pensii il evidentiaza separat si il aduna la punctajul total.
In exemplul dat de dv calculul nostru este urmatorul :
Punctajul anual direct este 1,10214 iar punctajul suplimentar pentru conributia pentru pensie suplimentara este de 14 % din acesta adica 0,15430 puncte deci un total de 1,25644 puncte. Deci diferenta minima
Nu trebuie sa va preocupe diferenta intre salariile nete si brute utilizate la calculul punctajului pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1