Subiect "neluare calcul grupa 2" Deschis de ivan stefana la data: 03/18/2014 9:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
neluare calcul grupa 2
Scris de: ivan stefana la data: 03/18/2014 9:50am
Gen:F
Data nasterii:08.04.21954
Stagiul de cotizare: 34 ani si 7 luni
Alte date:
Intrebare: Mi s-a emis decizia de pensionare:
-nu mi s-a luat în calcul, la stabilirea stagiului de cotizare, perioada 01.04.1980-01.01.1992, în care, conform menţiunilor din carnetul de muncă, am lucrat în cadrul Santierului Naval 2 Mai Mangalia, ca "dactilograf" şi am fost incadrată în grupa a II-a de muncă, în proporţie de 100%. din programul normal de lucru din “activitatea industrie”;
- valoarea pct.de pensie s-a luat ca fiind 762,1;
- am depus dosarul în 05.11.2013, plata drepturilor de pensie se va face începând cu 08.01.2014, cand am întrerupt activitatea în ultima unitate.
Re: neluare calcul grupa 2
Scris de: ivan stefana la data: 03/18/2014 4:09pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Chiar nimeni nu ma baga in seama? Dureros.
Scris de: la pensie la data: 03/19/2014 3:46am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveati dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 08 ianuarie 2014, la varsta standard de pensionare de 59 ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare de 29 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 14 ani si 6 luni.
Stagiul de cotizare in grupa de munca este luat in calcul daca prezentati adeverinta cu acest stagiu si daca in documentatia de incadrare in grupele de munca, intocmita de santier si depusa la Casa de pensii, a fost nominalizat si locul dv de munca de dactilograf. Daca nu sunteti de acord cu decizia Casei de pensii puteti depune contestatie.
Nu ati precizat data deciziei de pensionare. Daca data deciziei este dupa 01 ianuarie 2014 valoarea punctului de pensie trebuia sa fie de 790,70 lei. Aceasta nu are nicio importanta pentruca valoarea punctului de pensie de 790,70 lei se aplica automat tuturor pensiilor platite dupa 01 ianuarie 2014.
Pensia dv pentru limita de varsta se acorda incepand cu 08 ianuarie 2014 pentruca atunci realizati varsta standard de pensionare.
Acest site este deservit pe baza de voluntariat si nu poate fi supravegheat non stop. Daca sunteti nemultumita de promtitudinea noastra apelati la alte site-uri mai promte.
Scris de: ivan stefana la data: 03/19/2014 10:44am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc pentru raspuns.
Am depus adeverintele doveditoare dar nu au fost luate in considerare. Urmeaza sa fac contestatie.
Puteti sa-mi spuneti care este termenul legal in care ar trebui sa primesc raspuns? pentru ca o functionara mi=a spus ca poate dura si un an.
Inca o data multumesc pentru raspunsul foarte amplu.
Scris de: la pensie la data: 03/20/2014 2:02am
Termenul legal (art 150 alin 4 din legea pensiilor 263/2010) de solutionare al contestatiilor este de 45 de zile dar in majoritatea cazurilor este depasit si uneori cu mult.
Nu vrem sa va descurajam dar in foarte multe cazuri, celor care au lucrat pe post de dactilograf, li s-a refuzat recunoasterea stagiilor de cotizare in grupele de munca .
In cazul in care vi se refuza si dv recunoasterea aveti in continuare o cale de atac prin deschiderea unei actiuni in justitie (la tribunal). Aceasta actiune este scutita de taxe.
Scris de: ivan stefana la data: 03/21/2014 10:52am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Chiar daca am indeplinit functia de dactilografă, lucram întro baracă metalică sau intro hală unde se suda, tăia, poliza, asambla corpuri ale navelor - unde iarna îngheţam de frig, iar vara suportam temperaturi şi de 50 grade. Pe lânga activitatea de dactilografie imi erau atribuite si alte sarcini: efectuarea inventarelor activitate care se desfasura si pe parcursul unor luni intregi, procesele verbale de construcţie şi de reparaţii ale navelor; o data pe saptamână urcam pe vapor să curăţăm cu ciocane manuale şi pneumatice vopselele cu miniu de plumb din cala navelor, în timp ce alţii sudau; lucram intr-un şantier unde erau predominante zgomotele mari de la compresoare şi lăcatuşerie, polizare, condiţii cu noxe, fum şi gaze de la aparatele de sudură si taiere, praf datorită sablării cu nisip şi alice, gaze toxice emanate de la vopsirea prin pulverizare.
Având în vedere aceste responsabilităţi specifice activităţii de şantier, am fost incadrată in grupa a II-a de muncă, la "activitatea industrie”:
-adeverinta nr.2611 - specifica "....In perioada 01.04.1980-01.01.1992 având meseriile de dactilografă a fost încadrată în grupa a II-a de muncă conform pct.134, Anexa 2, la Ordinul 50/1990, în proporţie de 100% din programul normal de lucru din “activitatea industrie”, conform P.V. nr.20/11.05.1991 al Consiliului de Administraţie"
- adresa 43G/1999 a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale specifica "... Dat fiind faptul că, potrivit pct.6 din Ordinul nr.50/1990, Consiliul de Administraţie şi Sindicatul Liber au aprobat încadrarea în grupele I şi II de muncă a întregului personal al societăţii din “activitatea industrie”, fiind îndeplinite şi prevederile Legii 49/1992, suntem de accord ca acesta să beneficieze de încadrare în grupele I şi II de muncă până la data de 31.12.1998"
- - procesul verbal 20/1990 in care se precizeaza "personalul care beneficiaza de gr. I si II, unde la pct.A sunt cei din gr.I "activitatile de sablare si vopsitorie" iar la pct.B "restul personalului din activitatea industrie" (nu s-au precizat persoanele ci doar ce activitati se incadreaza in gr.I sau II);
- decizia nr.322/20.02.1991 a ICRN 2 Mai Mangalia şi Hotărârea Consiliului de Administraţie din 11.05.1990, unde la Art.1 sunt cei din "activitatatile de sablare şi vopsitorie", nominal, la Art.2 "restul personalului din "activitatea industrie", iar Art.3 " fac exceptie de la prevederile art.1 şi 2, persoanele care au fost si sunt incadrate la "activitatile auxiliare" eu neregasindu-ma printre aceste persoane.
Ce act mi-ar mai trebui sa-mi fie luata in calcul gr.II de munca?
Multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 03/26/2014 4:24am
Regretam sa va spunem ca nu pe noi trebuie sa ne convingeti ci pe cei care vor analiza contestatia dv.
Noi nu putem sa va spunem ce acte va mai trebuie deoarece nu noi judecam aceasta contestatie.
Apreciem totusi ca v-ar folosi un act in care sa se prevada ca functia de dactilograf nu face parte din personalul auxiliar ci din cel din industrie insa ne temem ca nu veti putea obtine un asemenea document.
Re: actionare in judecata
Scris de: ivan stefana la data: 04/29/2014 1:34pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Decizia de pensionare a fost emisa in 06.03.2014, am semnat pentru primirea ei in data de 13.03.2014 si am depus contestatia pentru recalcularea pensiei pe data de 20.03.2014. Nu am primit nici un raspuns.
Puteti sa-mi spuneti care ar fi termenul limita cand pot actiona in judecata Casa de pensii?
Va multumesc
Scris de: la pensie la data: 04/30/2014 8:20am
Jurisdictia asigurarilor sociale este prevazuta in capitolul VIII al legii pensiilor 263/2010 astfel :
- art 149 alin (1) din legea pensiilor :
Contestarea deciziilor de pensionare se face in termen de 30 de zile de la comunicare.
- art 150 alin (4) Comisia Centrala de Contestatii trebuie sa dea un raspuns in termen de 45 zile de la data depunerii contestatiei.
- art 151 alin (2) hotararile Comisiei Centrale de Contestatii pot fi atacate in justitie in termen de 30 de zile de la comunicare.
Deci conform acestor prevederi dv ar trebui sa asteptati cel putin pana in 04 mai comunicarea hotararii Comisiei Centrale de Contestatii dupa care sa o atacati in justitie.
De obicei aceasta hotarare poate sa fie comunicata mult mai tarziu.
Opinia noastra este ca dupa o perioada rezonabila de la data cand trebuia sa primiti raspuns la contestatie sa incercati sa deschideti actiune in justitie motivand ca nu ati primit raspuns in termenul legal.
Scris de: IVAN STEFANA la data: 04/30/2014 2:19pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra. Sincer, cred eu, sunteti, dumneavoastra si acest site, nemaipomeniti.
A fost un raspuns mult mai amplu decat ma asteptam.
Incerc sa nu fac comparatii cu celelalte site-uri, nu stiu daca e permis, dar.....!!!!
MULTUMESC, MULTUMESC, MULTUMESC
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1