Subiect "Pensie invaliditate" Deschis de Pascu Fimia la data: 03/20/2014 3:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie invaliditate
Scris de: Pascu Fimia la data: 03/20/2014 3:14am
Gen:m
Data nasterii18.07.1954
Stagiul de cotizare:37
Alte date:
Intrebare:Daca referatul medical(anexa nr 8)intocmit de medicul specialist carediolog contine :Pronostic recuperator-irecuperabil,
Propuneri-Bolnavul nu este recuperabil in limitele duratei concediului medical prevazut de aceasta lege si propunem pensionarea de invaliditate temporara mai sunt necesare cele 183 zile de concediu medical?
Re: Pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 03/21/2014 3:52am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 18 iulie 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Procedura de obtinere a pensiei pentru limita de varsta este urmatoarea :
- Se intocmeste un dosar medical (care contine si referatul medical al medicului specialist curant) care se depune cu o cerere de expertizare a capacitatii de munca la comisia de expertiza de pe laga Casa de Pensii.
- Medicul expert al comisiei de mai sus va programeaza pentru expertiza in urma careia va intocmeste o decizie medicala asupra capacitatii de munca si incadrarea in un grad de invaliditate sau va intocmeste un plan de recuperare. Deci numai acest medic hotaraste daca veti continua recuperarea
- In cazul incadrarii in un grad de invaliditate se intocmeste dosarul de pensie de incvaliditate care trebuie sa contina si decizia medicala a medicului expert de la comisia de expertiza a capacitatii de munca.
Incetarea concediului de incapacitate temporara de munca se produce in data in care se accepta dosarul de pensie pentru pensie de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1