Subiect "calcul pensie" Deschis de dan darius la data: 03/23/2014 2:28pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: dan darius la data: 03/23/2014 2:28pm
Gen:m
Data nasterii:1953.02.14
Stagiul de cotizare:41
Alte date:a muncit 13ani 7 luni in grupa a2a
Intrebare:la ce varsta ar putea sa iasa in pensie
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 03/24/2014 5:16am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 14 februarie 2018 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 13 ani lucrat in gr II beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 3 luni luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 44 ani si 3 luni.
Pentru un stagiul de 13 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite, aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani si 6 luni adica in 14 august 2015
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata.
Scris de: dan darius la data: 03/24/2014 1:51pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:"Pentru stagiul de 13 ani lucrat in gr II beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 3 luni luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 44 ani si 3 luni". acum ce vreau sa va intreb...nu cumva se scade din varsta perioada aceasta de 3ani si 3 luni?ca eu asa stiu ca se scade din varsta care o ai.daca puteti sa ma lamuriti ar fi foarte bine.va multumesc
Scris de: dan darius la data: 03/24/2014 1:53pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:"Pentru stagiul de 13 ani lucrat in gr II beneficiati de un spor de vechime de 3 ani si 3 luni luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 44 ani si 3 luni". acum ce vreau sa va intreb...nu cumva se scade din varsta perioada aceasta de 3ani si 3 luni?ca eu asa stiu ca se scade din varsta care o ai.daca puteti sa ma lamuriti ar fi foarte bine.va multumesc
Scris de: la pensie la data: 03/25/2014 9:58am
V-am raspuns ca pentru un stagiul de 13 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite, se scade din varsta de pensionare o perioada de 2 ani si 6 luni. Daca dv stiti altceva analizati tabelul 1 de la art 55 alin (1) litera a) din legea pensiilor 263/2010.
In acest tabel se ia in calcul 12 ani pentruca aveti sub 14 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1