Subiect "grupa II si sporul de acord" Deschis de ana la data: 03/25/2014 5:27pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupa II si sporul de acord
Scris de: ana la data: 03/25/2014 5:27pm
Gen:
Data nasterii:23.01.1958
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date: GRUPA II 10.1978-12.1994

Intrebare: Mi-am depus dosarul de pensie anticipata partiala si am ramas nedumerita cand am vazut ca s-a aplicat o penalizare de 45% cu 16 ani de GR II
Explicatia lor este ca pt functia de impiegat de miscare avuta in peioada 10.1978-09.1990 nu se acorda gr II intrucat nu face obiectul HG 1223/1990.Dar pe adeverinta primita de la firma scrie clar ca mi se acorda gr II pt toata perioada Pt ceilalti 4 ani si 4 luni cand am fost incadrata tehnician la aceiasi firma(09.1990-12.1994) nu s-a aplicat nici o reducere de la penalizare.Ce trebuie sa fac??
In aceasta perioada am lucrat in acord global-credeti ca obtinerea unei adeverinte cu castigurile lunare m-ar indreptati sa cer recalcularea pensiei??

Cu multumiri anticipate
Re: grupa II si sporul de acord
Scris de: la pensie la data: 03/26/2014 9:40am
Se acorda reducerea varstei de pensionare (implicit reducerea diminuarii pensiei anticipate partiale). numai pentru stagii de minim 6 ani in gr II echivalata cu conditii deosebite
Pentru faptul ca nu vi s-a recunoscut in grupa de munca stagiul lucrat in functia de impiegat de miscare faceti contestatie la Comisia Centrala de Contestatii pe care o depuneti la registratura Casei de pensii de care apartineti.
In legislatia in vigoare pana in aprilie 2001 se prevede ca la calculul pensiei nu se iau in calcul sumele castigate in acord global peste salariul tarifar si sporurile cu caracter permanent. Calea prin care se poate obtine luarea in calcul a acestor sume este deschiderea unei actiuni in justitie (la tribunal) si urmarea tuturor cailor de atac pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie sau pana la obtinerea unei hotarari favorabile.
Aceasta procedura este posibila teoretic dar dupa parerea noastra si practic.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1