Subiect "intrebare" Deschis de PALAGHEANU IONEL STELIAN la data: 03/26/2014 7:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: PALAGHEANU IONEL STELIAN la data: 03/26/2014 7:40am
Sunt pensionar militar medical gradul 2 invaliditate de serviciul ORL.Legea 263/2010 prevede ca pensia se suspenda conform art.114 alt.1 ,lit e. ma trimite la atr.6 alt.1.pct IV si se precizeaza ca daca nu realizez 4 salarii medii brute anual am dreptul sa-mi desfasor o activitate.
Mentionez ca pe decizia mea de pensionare nu scrie ca nu am voie sa muncesc ,scrie ca nu am voie sa inchei un contract de munca.
2).Va rog sa-mi spuneti daca la recalcularea pensiilor militare care s-a facut trebuiau inaintate si titularului documente care au stat la baza acestor recalculari.
Va multumesc
Cu respect
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 03/27/2014 3:53am
1 Prevederile art 114 alin (1) litera e) din legea pensiilor 263/2010 se refera la pensionarii de invaliditate de gr I si II si face trimitere la art 6 alin (1) pct I, II (angajare cu contract de munca) si IV (desfasurarea unei activitati profesionale independente in cadrul careea realizati un venit annual mai mare de 4 salarii medii brute)
Prevederile art 114 alin (1) litera e) din legea pensiilor 263/2010 se refera la pensionarii de invaliditate de gr III si face trimitere la art 6 alin (1) pct I, II (angajare cu contract de munca cu program partiala de lucru mai mare de jumatate de norma).
Nu stim din ce decizie ati extras prevederea citata. Daca ati extras-o di decizia de pensie de invaliditate de gr III este corecta, daca ati extras-o din decizia de pensie de invaliditate de gr II este gresita.
Incadrarea (mai corect neincadrarea) in prevederile art 6 alin (1) pct IV din legea pensiilor 263/2010 (desfasurarea unei activitati profesionale independente in cadrul careea realizati un venit anual mai mare de 4 salarii medii brute) trebuie luata in calcul cu multa precautie deoarece aceste venituri nu sunt lunare si egale ci pot exista perioade cu venituri mici urmate de perioade cu venituri mari si astfel riscati suspendarea pensiei.
2 Buletinul de calcul al pensiei (tabelul cu sumele luate in calcul) se elibereaza la cerere de catre Casa de pensii sectoriala de care apartineti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1