Subiect "indice corectie" Deschis de Mocanu Anghel la data: 04/15/2014 8:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indice corectie
Scris de: Mocanu Anghel la data: 04/15/2014 8:25am
Gen:M
Data nasterii:14.03.1949
Stagiul de cotizare:41 ani 8luni
Alte date:stagiu asimilat 4 ani studii+1/2an armata
Intrebare:In anul 2010, respectiv luna iunie, am obtinut Decizia de pensionare anticipata pe care nu am pus-o in aplicare deoarece am reusit sa lucrez in continuare pana la implinirea varstei standard de pensionare adica 64 ani si 8 luni(luna noiembrie 2013)si chiar sa lucrez si in prezent.
Fata de cele prezentate, va rog sa-mi precizati daca la emiterea noii decizii de pensionare voi beneficia de aplicarea indicelui de corectie prevazut la art.170 din Lg.263/2010.Facind un calcul al economiei realizate FONDULUI prin neincasarea pensiei anticipate din iuni 2010 pana in noiembrie 2013 rezulta suma de 59.573 lei, adica 41 luni X 1453lei/lunar.
Apreciez modul profesinist de abordarea a problemei pensiilor si va multumesc pentru raspunsul pe care urmeaza sa mi-l dati.
Cu multa stima.
A.Mocanu
Re: indice corectie
Scris de: la pensie la data: 04/16/2014 8:48am
Ne bucura cuvintele de apreciere la adresa site-ului dar cu regret trebuie sa va spunem ca acestea nu pot sa ne determine sa va dam un raspuns care sa va fie favorabil.
Indiferent daca ati beneficiat sau nu de decizia de pensionare anticipata (partiala) odata emisa se considera iesirea initiala la pensie iar iesirea la pensie pentru limita de varsta in noiembrie 2013 se considera a doua iesire la pensie si deci la aceasta nu vi se acorda indice de corectie conform art 170 din legea pensiilor 263/2010.
Calculele economice facute de dv sunt insuficiente pentru ca functiorii casei de pensii sa se abata de la o prevedere legala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1