Subiect "intrebare" Deschis de oancea grigore la data: 04/16/2014 1:06pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: oancea grigore la data: 04/16/2014 1:06pm
Gen:m
Data nasterii:1969
Stagiul de cotizare:30
Alte date:
Intrebare:am fostdisponibilizat in 2011luna octombrie in luna ianuarie 2013 am fost pensionat de boala cand am depus dosarul la casa de pensi venitul de complectare care lam luat pe langa somaj mi sa spus ca nu se ia in calcululpensiei acuma observ pe forumul dumnavoastra ca ati dat raspunsuri ca se iau in calcul veniturile decomplectare la calculul pensiei acum as vrea sa va intreb daca totusi se iau in calcul veniturile de complectare de unde sa le mai fac rost ca sa le depun la casa de pensi pentru recalculare va multumesc si va doresc sarbatori fericite dumneavoastra si famililor dv precum si persoanelor care va scriu pe acest forum
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 04/21/2014 11:29am
Pentru platile compensatorii sau venitul de completare platite din fodurle de somaj codul fiscal prevede sa se retina contributie de asigurare sociala (CAS) si daca se retine aceasta contributie aceste sume intra in calculul punctajului pensiei.
In unele ordonante prin care se fac disponibilizari colective se prevede ca pentru aceste sume sa nu fie platit CAS si in acest caz aceste sume nu mai intra in calculul punctajului pensiei.. Deci dv trebuie sa verificati prin care ordonanta ati fost disponibilizat si daca pentru sumele primite pe langa indemnizatia de somaj ati platit CAS.
Daca ati platit CAS pentru sumele de completare nu trebuia sa prezentati adeverinta pentruca acestea au fost dupa 01 aprilie 2001 si asa cum v-am mai spus intr-un raspuns anterior sumele pentru care s-a platit CAS dupa aprilie 2001 se afla in arhiva electronica a Casei de pensii si se introduc automat in calculul punctajului pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1