Subiect "categorie de sporuri" Deschis de Gib la data: 04/27/2014 8:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
categorie de sporuri
Scris de: Gib la data: 04/27/2014 8:28am
Gen:M
Data nasterii:19.03.1950
Stagiul de cotizare:
Alte date:activez in domeniul nuclear
Intrebare:Legea 57/1974("Legea retribuirii dupa cantitatea si calitatea muncii" republicata in Buletinul Oficial partea I nr.59-60/23.07.1980 acorda un spor de 9%,numit "spor pt.munca in conditii deosebite" si era acordat conf.art.68 alin.(1)stabilit anual prin planul national unic de dezvoltare economico-sociala.In ce categorie de sporuri se incadreaza in prezent(normale,deosebite,speciale)?Va multumesc,cu stima.
Re: categorie de sporuri
Scris de: la pensie la data: 04/28/2014 3:08am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagii in grupele de munca, in data de 19 martie 2015 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Credem ca ati inteles gresit clasificarea sporurilor primite pentru conditiile de munca. Acestea sunt fie cu caracter permanent fie ocazionale.
Cele cu caracter permanent asa cum este si al dv se ia in calculul punctajului pensiei.
Sporurile cu caracter permanent datorate conditiilor de munca nu determina automat si incadrarea stagiului lucrat in grupele de munca enumerate de dv pentru a putea beneficia de reducerea varstei de pensionare.
Sporurile privind conditiile de munca au fost acordate si pentru cei ale caror locuri de munca au fost incadrate in grupele de munca si celor ale caror locuri de munca nu au fost incadrate in grupele de munca.
Pentru a afla daca locul dv de munca a fost incadrat sau nu in grupele superioare de munca trebuie sa va adresati angajatorului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1