Subiect "reducerea varstei de pensionare" Deschis de mariana la data: 05/03/2014 8:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducerea varstei de pensionare
Scris de: mariana la data: 05/03/2014 8:04am
Gen:feminin
Data nasterii:25 07 1962
Stagiul de cotizare:33 ani grupa a 2 a
Alte date:+2 ani somaj,cu 4 copii nascuti si crescuti,conditii deosebite
Intrebare:Cand pot iesi la pensie pentru ca NU MAI POT ?
Re: reducerea varstei de pensionare
Scris de: la pensie la data: 05/05/2014 3:16am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 25 octombrie 2024, la varsta standard de pensionare de 62 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 9 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 33 ani lucrat in gr II de munca (in conditii deosebite dupa aprilie 2001) beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 8 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de somaj si realizati un stagiu total de cotizare de 43 ani si 3 luni.
Pentru stagiul de 33 ani lucrat in gr II de munca echivalat cu conditii deosebite si conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 54 ani si 9 luni adica in 25 aprilie 2017.
Actuala lege a pensiilor nu acorda reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii.
Regretam ca nu am putut lua in calcul si starea dv fizica sau psihica.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1