Subiect "pansie limita varsta" Deschis de marian la data: 05/03/2014 3:53pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pansie limita varsta
Scris de: marian la data: 05/03/2014 3:53pm
Gen:
Data nasterii:B
Stagiul de cotizare:39
Alte date:10 ani grupa 1
Intrebare: am de fapt 14 ani grupa 1 insa din motive care imi scapa angajatoril a uitat sa treaca 4 ani de grupa in cartea de munca ,desii am fisa de lucru care arata ca am lucrat in condititii speciale .Cum pot sa imi recapat acest drept ?care e varsta de pensionare in aceste conditii?
Re: pansie limita varsta
Scris de: la pensie la data: 05/05/2014 3:28am
Regretam ca nu ati prezentat datelele clar (lipseste data nasterii) in schimb cereti raspuns précis. Am luat in calcul ca sunteti nascut dupa 01 ianuarie 1950.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru a beneficia de tot stagiul de cotizare lucrat in gr I cereti angajatorului sa va elibereze o adeverinta cu acest stagiu pe care o depuneti la dosarul de pensionare.
Pentru stagiul de 14 ani lucrat in in gr I de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 7 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 46 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 14 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani.
Scris de: marian la data: 05/05/2014 3:10pm
Gen:b
Data nasterii:9 11 1957
Stagiul de cotizare: 39
Alte date:DIN 39 de ani se scade armata 1 si 4 luni?
Intrebare:Din 1975 pana in 2000 grupa a 3 a din 2000 lucrez in grupa la in acelasi loc de munca ,am fisa de lucru ,dar mi s a spus ca din 2000 pana in 2004 sant trecut la grupa 2 ,iar din 2004 la grupa 1 .Cand am drept de pensie in aceste conditii daca nu mi se da grupa ?
Sau ce trebuie a fac sa obtin cei patru ani de grupa intai ,care fiind trecuti la grupa 2 nu se iau in calcul .VA multumesc .
Scris de: la pensie la data: 05/06/2014 2:03am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 09 noiembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Dupa 01 aprilie 2001 grupa I de munca a fost denumita conditii speciale iar grupa II conditii deosebite. Daca aveti argumente ca incadrarea in grupele de munca a fost facuta incorect puteti deschide actiune in justitie (la tribunal) impotriva angajatorului pentru incadrarea corecta in grupele de munca
Pentru stagiile de 10 ani lucrat in in conditii speciale de munca si 4 ani lucrati in gr II si conditii deosebite beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 6 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 45 ani.
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in conditii speciale si 4 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani adica in 09 noiembrie 2017
Daca lucrati in continuare in conditii speciale reducerea varstei de pensionare va creste cu 6 luni pentru fiecare an suplimentar lucrat in conditii speciale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1