Subiect "data pensionarii" Deschis de gheorghe gheorghe la data: 05/04/2014 7:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data pensionarii
Scris de: gheorghe gheorghe la data: 05/04/2014 7:55am
Gen:masculin
Data nasterii:22 .10.1956
Stagiul de cotizare: din 20 iulie 1973 si pana azi
Alte date:- in 21 februarie 1976 am inceput armata si am terminat-o in 22 iunie 1977.Conform legilor de atunci am reinceput serviciul in perioada legala de la terminarea armatei pt. a nu avea intreruperi in cartea de munca.
-mentionez ca am beneficiat de 6 luni de somaj tehnic.
-deasemenea am muncit 5 ani si 6 luni in grupa a II ade munca.
- cativa ani am fost platit in acord global ,primind deci un salariu mai mare decat era trecut pe cartea de munca.

Intrebare:1)Se considera armata vechime in munca?
2)Somajul tehnic se considera vechime in munca?
3)Grupa a II ade munca ma avantajeaza la termenul de iesire la pensie?
4)Castigul mai mare din acordul global ma avantajeaza la pensie?
5)Care este data la care ma pot pensiona anticipat fara penalitati ?
Re: data pensionarii
Scris de: la pensie la data: 05/05/2014 3:48am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 22 octombrie 2021, la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 5 ani lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 1 an si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru perioada de somaj tehnic si stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 42 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 5 ani lucrat in gr II de munca echivalat cu conditii deosebite nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare deoarece acesta este mai mic decat stagiul minim de 6 ani pentru care se acorda reducerea varstei de pensionare.
Castigul obtinut prin accord global se ia in calculul pensiei numai daca acesta a fost obtinut dupa 01 aprilie 2001.
Va puteti pensiona cu pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 60 ani adica dupa 22 octombrie 2016 daca va completati stagiul de cotizare cu 1 an si 10 luni si realizati stagiul de cotizare de 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1