Subiect "Sunt IOANA PARALESTI si pe data de 5 iunie 2014 implinesc varsta de pensionare la limita de varsta.Ce documentatie trebuie sa intocmesc si ,avand in vedere faptul ca locuiesc in Germania definitiv cum pot trimite documentele online prin email sau prin posta?Mentionez ca am beneficiat de pensie anticipata din anul 2009." Deschis de ioana paralesti la data: 05/08/2014 5:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Sunt IOANA PARALESTI si pe data de 5 iunie 2014 implinesc varsta de pensionare la limita de varsta.Ce documentatie trebuie sa intocmesc si ,avand in vedere faptul ca locuiesc in Germania definitiv cum pot trimite documentele online prin email sau prin posta?Mentionez ca am beneficiat de pensie anticipata din anul 2009.
Scris de: ioana paralesti la data: 05/08/2014 5:10am
Gen:F
Data nasterii:05 august 1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Sunt IOANA PARALESTI si pe data de 5 iunie 2014 implinesc varsta de pensionare la limita de varsta.Ce documentatie trebuie sa intocmesc si ,avand in vedere faptul ca locuiesc in Germania definitiv cum pot trimite documentele online prin email sau prin posta?Mentionez ca am beneficiat de pensie anticipata din anul 2009.
Re: Sunt IOANA PARALESTI si pe data de 5 iunie 2014 implinesc varsta de pensionare la limita de varsta.Ce documentatie trebuie sa intocmesc si ,avand in vedere faptul ca locuiesc in Germania definitiv cum pot trimite documentele online prin email sau prin posta?Mentionez ca am beneficiat de pensie anticipata din anul 2009.
Scris de: la pensie la data: 05/09/2014 2:30am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 05 iunie 2014 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 29 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 14 ani si 8 luni.
Pensia anticipata sau anticipata partiala se transforma automat (fara cerere) in pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare, in cazul dv la 59 ani si 10 luni.
La calculul pensiei pentru limita de varsta intra in plus in calcul fata de pensia anticipata stagiile asimilate (facultate, stagiul militar, perioada pensiei de invaliditate etc.) si perioade lucrate pe perioada suspendarii pensiei anticipate.
Deci daca dv nu aveti asemenea situatii sau daca aveti stagii de cotizare asimilate si ati depus actele necesare la dosar nu trebuie sa mai depuneti niciun act.
Daca totusi este necesar sa mai depuneti acte pentru stagii asimilate acestea pot fi depuse de dv personal sau de o persoana din Romania imputernicita de dv prin procura eliberata de ambasada sau un consulat al Romaniei in Germania.
Daca transformarea pensiei dv anticipate in pensie pentru limita de varsta intarzie o perioada relativ mare dupa iunie 2014 puteti interveni cu o cerere sau un email la Casa de pensii de care apartine dosarul dv neuitand sa precizati numarul de dosar.
Daca mai reveniti deschideti un mesaj nou sin u mai dati toate datele in titlul mesajului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1